trumpfcc
Den amerikanske presidenten Donald Trump håper å gjøre det mulig å rette sivilsøksmål mot sosiale tjenester som Facebook og Twitter om brukere føler seg sensurert.

Annonse


Dette er Donald Trumps forslag for å stoppe nett-sensur

Vi har fulgt med på hele høringen fra de fire toppsjefene hos Apple, Amazon, Google og Facebook i hele dag, og vi følger opp med mer.

Dette foreslår Trump for å sikre et nett med ytringsfrihet på de store plattformene

Samtidig med dette har Det hvite hus bekreftet at de har sendt telekommunikasjons-organet i USA, FCC, et forslag for å stoppe sensur på nett.

Det er seksjon 230 i telekommunikasjons-lovverket i USA som gir spesielt sosiale tjenester på nett beskyttelse fra å bli saksøkt da de ikke står ansvarlig for hva som skrives på nett, det samme som ISP-ene er underlagt. Grunnen til at de ble gitt spesial-beskyttelse under nettets spede begynnelse er at selskapene ikke skulle ta på seg en redaktør-rolle, men det er mange, spesielt på høyresiden, som er uenige i at de ikke gjør nettopp dette.

Dette er forslaget

Presidentens “Executive Order on Preventine Online Censorship” håper å overbevise FCC “til å avklare seksjon 230 av Communications Decency Act fra 1996.”

Annonse


Videre heter det at:

Begjæringen ber om at Federal Communications Commission (FCC) presiserer at seksjon 230 ikke tillater selskaper i sosiale medier som endrer eller redigerer brukernes tale, skal slippe unna sivilt ansvar.

Begjæringen ber også om at FCC avklarer når en nettplattform samler innhold i “god tro”, og ber om åpenhetskrav om deres moderasjonspraksis, på lik linje med krav som stilles til bredbåndstjenesteleverandører under tittel I i kommunikasjonsloven. President Trump vil fortsette å slå tilbake mot urettferdig, ikke-amerikansk og politisk partisk sensur av amerikanere på nettet.”

Forslaget kommer samtidig som at en rekke konservative nettaviser, inkludert Breitbart, ble fjernet fra Googles topp-søkeresultatet for kort tid siden uten nærmere forklaring.

Sidene skal ha kommet tilbake igjen i Google-toppsøk da toppsjef Sundar Pichai ble gjort oppmerksom på at han måtte møte på høringen i dag, ifølge Jim Jordan.

En grov oppsummering av dagens høring

Det er kun republikanerne (representert ved Jordan i klippet under), og konservative som klager på det de anser som nett-sensur, mens demokratene har gått hardt ut mot Amazon fordi de mener de presser ut mindre konkurrenter.

Apple har så langt klart seg bra, mens Facebook ble tvunget til å erkjenne at de kopierer andres funksjoner.

Amazon-sjefen Jeff Bezos erkjente at han måtte finne ut om selskapet virkelig hadde kastet ut et selskap fra Amazon Marketplace uten å forklare hvorfor, mens Google-sjefen ble presset i forhold til deres operasjoner i Kina.

Kilde:
The White House