Dette er Donald Trumps forslag for å stoppe nett-sensur

trumpfcc
Den amerikanske presidenten Donald Trump håper å gjøre det mulig å rette sivilsøksmål mot sosiale tjenester som Facebook og Twitter om brukere føler seg sensurert.

Vi har fulgt med på hele høringen fra de fire toppsjefene hos Apple, Amazon, Google og Facebook i hele dag, og vi følger opp med mer.

Dette foreslår Trump for å sikre et nett med ytringsfrihet på de store plattformene

Samtidig med dette har Det hvite hus bekreftet at de har sendt telekommunikasjons-organet i USA, FCC, et forslag for å stoppe sensur på nett.

Det er seksjon 230 i telekommunikasjons-lovverket i USA som gir spesielt sosiale tjenester på nett beskyttelse fra å bli saksøkt da de ikke står ansvarlig for hva som skrives på nett, det samme som ISP-ene er underlagt. Grunnen til at de ble gitt spesial-beskyttelse under nettets spede begynnelse er at selskapene ikke skulle ta på seg en redaktør-rolle, men det er mange, spesielt på høyresiden, som er uenige i at de ikke gjør nettopp dette.

Annonse

Dette er forslaget

Presidentens “Executive Order on Preventine Online Censorship” håper å overbevise FCC “til å avklare seksjon 230 av Communications Decency Act fra 1996.”

Videre heter det at:

Begjæringen ber om at Federal Communications Commission (FCC) presiserer at seksjon 230 ikke tillater selskaper i sosiale medier som endrer eller redigerer brukernes tale, skal slippe unna sivilt ansvar.

Begjæringen ber også om at FCC avklarer når en nettplattform samler innhold i “god tro”, og ber om åpenhetskrav om deres moderasjonspraksis, på lik linje med krav som stilles til bredbåndstjenesteleverandører under tittel I i kommunikasjonsloven. President Trump vil fortsette å slå tilbake mot urettferdig, ikke-amerikansk og politisk partisk sensur av amerikanere på nettet.”

Forslaget kommer samtidig som at en rekke konservative nettaviser, inkludert Breitbart, ble fjernet fra Googles topp-søkeresultatet for kort tid siden uten nærmere forklaring.

Sidene skal ha kommet tilbake igjen i Google-toppsøk da toppsjef Sundar Pichai ble gjort oppmerksom på at han måtte møte på høringen i dag, ifølge Jim Jordan.

En grov oppsummering av dagens høring

Det er kun republikanerne (representert ved Jordan i klippet under), og konservative som klager på det de anser som nett-sensur, mens demokratene har gått hardt ut mot Amazon fordi de mener de presser ut mindre konkurrenter.

Apple har så langt klart seg bra, mens Facebook ble tvunget til å erkjenne at de kopierer andres funksjoner.

Amazon-sjefen Jeff Bezos erkjente at han måtte finne ut om selskapet virkelig hadde kastet ut et selskap fra Amazon Marketplace uten å forklare hvorfor, mens Google-sjefen ble presset i forhold til deres operasjoner i Kina.

Kilde:
The White House

Annonse
Annonse