twitterBeyoncé
Beyoncé er en av kjendisene som skal ha fått IP-adressen sin snoket på av personer med tilgang til Twitters kontoplattform.

Annonse


Hevder Twitters innleide medarbeidere spionerte

Tidligere Twitter-ansatte mener Twitter ikke har kontroll på personer som leies inn for arbeid.

Twitter bruker innleide arbeidere

Selskapet har 1500 personer som har kontroll over kontoene i systemet. Flere av disse er personer som ikke direkte er ansatte hos Twitter, men er innleid.

Visstnok skal flere personer ha misbrukt tilgangen til administrator-verktøyene til å snoke på profiler.

Twitter sier de ikke har oppdaget aktiviteten som beskrives

Twitter tilbakeviser påstandene om at innleide personer skal ha snoket på blant annet IP-adresser – “det foreligger ikke informasjon som tyder på at dette har skjedd”, melder selskapet.

Annonse


Det er heldigvis ikke snakk om direkte-tilgang til kontoene slik hackere fikk for noen uker siden, men de kan se IP-adresser, noe som gir mulighet til å se omtrentlig hvor en bruker befinner seg, inkludert Beyonce som omtales i saken.

Dorsey har ikke tatt tak i problemene, mener eks Twitter-ansatte

De anonyme kildene sier Twitter-grunnlegger og sjef Jack Dorsey i fem år har blitt advart, inkludert fra Twitters styre, om potensielle sikkerhets-sårbarheter, men skal ikke ha utført de nødvendige tiltakene, ifølge kildene Bloomberg har snakket med.

Selskapet skal nylig ha kurset sine ansatte i telefon-phishing.

Dette ble igangsatt etter at selskapet mente hackerne for noen uker siden var i kontakt med noen i selskapet for å skaffe seg den nødvendige tilgangen, noe som igjen medførte en storstilt digital-valuta-svindel som gikk utover noen av verdens mest kjente personer og som medførte at Twitter måtte blokkere alle verifiserte kontoer fra å bruke tjenesten en kortere periode.

Kilde:
Bloomberg

Annonse