applarpatent2017
Det er ingen tvil om at lette AR-briller kommer på markedet, spørsmålet er når det skjer. 2022/2023 er det som later til å være konsensus blant de mest troverdige analytikerne og lekkerne, inkludert Ming-Chi Kuo.

Annonse


Apple-patent gir håp til de villeste konseptene vi har sett

Vi har skrevet en rekke ganger om flotte konsept-videoer der Apple Glass, eller hva nå navnet blir, gjør overflater og objekter til digitale interaksjonsobjekter i AR.

Apple har forsket på dette i over seks år

Nå viser det seg, takket være en patent-avsløring fra AppleInsider, at Apple har forsket på dette helt tilbake i 2017, men avslørt før tirsdag denne uken. Interessant.

Apple beskriver nøyaktig det som tidligere var en fjern drøm (vel, det er det muligens fremdeles, dette er jo bare et patent, men et noe større håp har vi nå enn tidligere):

Mulighetene er uendelige, men dette kan også bli en plage

Det er jo mengde bruksområder her, fra shopping i fysiske butikker (kan denne teknologien gjøre butikker til en greie igjen?), til kontroll av mobil, nettbrett, PC-er, TV-er, bilen (CarKey) og alle deler av et smarthjem.

Spørsmålet er, når teknologien er moden, om selskaper med AR-briller i produktstallen kommer til å vise reklame i synsfeltet, eller kanskje når passerer en butikk eller produkter utendørs.

Annonse
En dum gjenstand kan “bli” en kalkulator i dette eksempelet.
Så lenge Glass ikke ser slik ut…

Varme kan være løsningen for å oppdage AR-trykk

Patentet beskriver hvordan Apple forsker på å bruke varme for å oppdage om noe er trykket på i en AR-tilkoblet verden.

Det vil oppdages små varmeendringer på objektet som berøres, noe som igjen leses som piksler og analyseres av enheten for å vite hvor man har trykket eller ikke. Apple ser også for seg at teknologien vet at du ønske å trykke på noe, eller om det var en feil.

Ingen er sikre på hva som er Apples plan med AR og VR-produktene

Nøyaktig hva som er AR/VR-planene til Apple er grumsete etter en rekke motstridende “lekkasjer” fra insider som mener de vet hva Apple pønsker på, ofte etter å ha snakket med en eller flere kilder i diverse produksjonsledd.

Det er også vanskelig å tro noe annet at de vil vise informasjon fra mobilen i en eller annen variasjon av dette.

En av de siste ryktene går på at Apple-brillene ikke er klare før i 2022/2023. Men, om det er mulig å få til hva som beskrives i patentet, er dette trolig vel verdt ventetiden. Det interessante er om ikke andre rekker å lansere noe lignende før Apple. Så lenge Apple får det til på best mulig måte for forbrukeren, spiller det neppe noen rolle – de er jo sjelden først.

Vi skrev om utsettelsen i november i fjor:

Og senere i mai i år:

Kilde:
AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse