bitcointwitterscam
Nærmest alle verdens kjendiser fikk sin konto overtatt av bitcoin-scammere.

Annonse


SISTE NYTT: krise for Twitter – lastet også ned profildata

Sent i går kveld tok en hacker med navn “Kirk” kontroll over Twitter-kontoene til en rekke kjendiser, og selskap, blant annet Apple.

Ifølge selskapet skal flere personer har vært med på angrepet som satter alle verifiserte kontoer ut av spill noen timer rundt 15-tiden amerikansk tid i går.

Oppdatert,

Situasjonen er langt mer alvorlig enn først antatt, for Twitter melder at opp til åtte av kjendisene og/eller selskapene som ble hacket også fikk profildataene sine lastet ned:

Annonse
Tjente nesten 1 millioner kroner på den store Twitter-hacken

Dette som et ledd i å tjene penger ved å be personer som følger disse kontoene, og det er millioner av mennesker, sette over digitalvaluta. Da er det alltid noen som biter på. Også denne gang.

For hackeren som omtales som Kirk, skal ha tjent 932 000 kroner på et par timer.

Vi meldte først at Twitter hadde kontroll over situasjonen, men det viste seg fort å ikke stemme da selskapet til og med ble nødt til å blokkere alle verifiserte kontoer imidlertid, og dermed de berørte kontoene, for å skaffe seg kontroll over situasjonen.

Skjermbilder avslører Twitters interne administrator-verktøy

Ved å lure personer, eller en person hos Twitter, fikk hackeren tilgang til selskapets interne verktøy som kan gjøre det meste med en konto, inkludert bannlyse den.

Vice’ Motherboard har fått tilgang til skjermbilder av verktøyet som avslører kun deler av mulighetene en administrator har mulighet til å gjøre, blant annet om e-posten er verifisert, konto-statistikk, om kontoen er aktiv og aktivitet.

Kilder:
TechCrunch
Vice

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse