teslastandardrange
Tesla dropper den aller rimeligste Model Y-varianten, Standard Range. Long Range og Performance-modellene kommer til Norge tidlig 2022. Samtidig har Tesla kuttet prisen på Model Y Long Range.

Annonse


Tesla dropper den rimeligste modellen – har samtidig redusert prisen

Standard Range-versjonen av Model Y, Teslas noe mindre Model X som har produksjonsstart for Norge tidlig 2022, er nå droppet.

Tesla dropper den aller rimeligste Model Y-utgaven

Elon Musk melder på Twitter, etter at en kunde fant at valget ikke lenger var der, at det stemmer den er borte for godt grunnet for dårlig rekkevidde (370 km.).

Fra før av var denne modellen ikke mulig å bestille uten videre: man måtte faktisk kontakte Tesla og spørre spesifikt om den.

Liker du at Model Y i stedet får en 500 km rekkevidde-modell uten firehjulsdrift?

I stedet er planen å lansere en Long Range-modell med bakhjulsdrift i stedet for firehjulsdrifts-modellen som koster fra 534 900 kroner – dette vil da bli den rimeligste modellen, og med en rekkevidde på 505km, men kanskje til rett under 400 000 kroner?

Annonse
Fordelen er at man får lang rekkevidde selv med den rimeligste modellen, ulempen er mangelen på en skikkelig billig Model Y. Hva synes du om endringen?

Har nedjustert prisen med nesten 30 000 kroner – mer utstyr inkludert i Performance-modellen

Uansett har Tesla redusert prisen med 3000 dollar (28 000 kroner). Vi er rimelig sikre på at pris-justeringen også gjeler her i Norge, men er usikre på hva Tesla solgte Long Range-modellen for tidligere.

En annen forbedring er at Performance Package kommer som standard om man velger Performance-modellen til 589 900 kroner.

Performance-pakken inneholder:

  • Raskere akselerasjon: 0–100 km/t på 3,7 s.
  • Topphastighet: opptil 241 km/t
  • 21’’ Überturbine Wheels
  • Performance-bremser
  • Spoiler i karbonfiber
  • Senket fjæring
  • Aluminiumslegert pedal

I andre Tesla-nyheter…

Selskapet har økt Superladingen for ny-produserte Model S og Model X til 250 kW – dette er altså snakk om nye biler, og ikke noe en programvareoppdatering kan gjøre. Dette betyr at de dyreste bilene lader like kjapt som Model Y og Model 3 har kunnet lenge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse