thunderbolt4
Thunderbolt 4 stopper som forgjengeren på 40Gbps. Poenget med den nye standarden er å forene alt i en kabel, støtte 2 x 4K-skjermer og være helt USB 4-kompatibel. Her viser Thunderbolt kjapp filoverføring mot en SSD Thunderbolt-disk.

Annonse


Intel har lansert ny Thunderbolt, men den er ikke kjappere

Intel har avduket en oppgradert Thunderbolt-standard, og Apple sier de skal støtte Thunderbolt fremover, selv om de nå går over til egne brikkesett i løpet av de neste to årene.

Apple bekrefter ARM Mac-er støtter Thunderbolt

MacBook ARM og iMac med ARM får Thunderbolt-støtte, en standard Apple utviklet med Intel. Dette selv om de altså er på vei bort fra Intels plattform.

“For over ti år siden siden samarbeidet vi med Intel for å designe og utvikle Thunderbolt – i dag elsker kundene våre hastigheten og fleksibiliteten standarden leverer til alle Mac-er. Vi forplikter oss til Thunderbolts fremtid og vil støtte dette i Mac-er med Apple Silicon”, sier Apple.

Hva som er planen med iPad Pro, som fremdeles ikke har Thunderbolt, er usikkert.

Annonse
Thunderbolt 4 gjør alt enklere, mener Intel

Meldingen kommer samtidig som Intel i går kveld avduket Thunderbolt 4, som riktignok ikke leverer bedre ytelse (bortsett fra disker), men som forenkler standarden, som du kan se under.

Det er dessuten komplett støtte for USB 4 på plass.

Thunderbolt 4 har innebygget sikkerhet mot dette:

Støtter 2 x 4K-skjermer

Generasjon fire støtter 2 x 4K-skjermer, det er en skjerm mer enn Thunderbolt 3 kunne, så det er jo noe. En annen forbedring som er spennende er støtte for 32Gb i sekundet PCIe, noe som legger til rette for veldig kjappe eksterne disker.

Thunderbolt 4-kontrollere for produsenter som Apple, leveres på tampen av året, så forvent Mac-er med støtte for den nye standarden, tidlig neste år.

Thunderbolt 4 krever at minst en port er ladeport:

Nytt er støtte for to meter kabellengde @ 40Gbps.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse