sandiskssdbatteri
Det finnes ikke mange grundige tester av SSD-energibruk i laptoper, men i en test utført i fjor kommer Sandisk ut aller best i SATA-segmentet.

Annonse


Feil SSD-disk i laptopen kan forringe batterilevetiden med to timer

Det er kanskje ikke så mange som har tenkt over dette, men SSD-disker påvirker batterilevetiden til bærbare.

Alt rundt SSD-en er viktig for optimal batterilevetid

Når vi tenker over gir det jo mening, for det er en kontroller som styrer disse diskene, og om den ikke er effektiv, eller ikke klarer å dvale disken effektivt, så kan man tape en god del minutter. Også størrelsen spiller inn. 1TB mer effektive enn de mindre diskene, og holder det derfor gående lenger.

Det er gjort en nøye test der maskinene er testet kontinuerlig for å finne ut hvilken SSD-produsent som er best. Det er Samsung som kommer best ut i NVMe-testen, og spesielt gjør OEM-produktene det bra.

Annonse

Annonse
SATA mer energieffektiv enn NVMe

Det er et Reddit-innlegg som setter søkelyset på Tweak Town sin SSD-analyseartikkel fra 2019.

I NVMe-testen er det inkludert mange disker, i tre forskjellige størrelser, og samtlige av testene så vinner Samsung. Først med 256GB SM951-NVMe, deretter 512GB med Samsung 960 Pro3 og til slutt 1TB SM961.

På topp snakker vi rett under 400 minutter, mens de dårligste yter på midten av 200-tallet.

Også SATA-disker ble testet, og de leverer lengre batterilevetid over hele linja med Sandisk på to førsteplasser og Samsung som vinner av 1TB SATA-kategorien med nesten 400 minutter (dårligst er OWC Electra Max: 233 minutter).

Kilde:
TweakTown

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse