appleservice
Bedrifter som kvalifiserer, uansett størrelse, kan utføre service på Apple-produkter i Norge nå som programmet stater opp.

Annonse


Apple utvider service i Norge: alle kan starte iPhone-service om Apple godkjenner

Apple melder at de utvider programmet for uavhengige reparatører til også å gjelde Europa.

Tilbyr salg av originale service-deler om selskapet kvalifiserer

Norge er et av landene som er på listen. Programmet gjør det mulig for kvalifiserte selskap, store som små, og helt gratis, motta originale service-deler for iPhone:

“Programmet for uavhengige reparasjonsleverandører er utarbeidet for selskaper som er interesserte i å tilby reparasjonsservice for iPhone etter garantitiden. Kvalifiserte selskaper får tilgang til originale deler, verktøy, opplæring, servicehåndbøker, diagnostikk og ressurser fra Apple for å utføre en rekke iPhone-reparasjoner, som bytte av skjermen eller batteriet på iPhone, utenom garantien.”

“Det koster ingenting å bli med, og opplæringen er gratis for nye bedrifter. For å kvalifisere til programmet må bedriftene må ha en Apple-sertifisert tekniker som kan utføre reparasjonene”, melder selskapet i pressemeldingen.

Annonse


Apple vil se bevis på at selskapet er ekte

“Selskaper som søker, må være etablerte bedrifter, og Apple må kunne gå gjennom dokumenter som viser at de er registrerte selskaper. Apples verktøy for reparasjon, opplæring, servicehåndbøker og diagnostikk skal behandles konfidensielt”, forklares det på sidene.

Man kan dog ikke starte service fra hvor som helst:

“Kvalifiserte selskaper må ha et kommersielt servicested som er lett tilgjengelig. Privatadresser godtas ikke som servicesteder.”

Apple tilbyr søknadsinformasjon på siden for uavhengige reparatører.

Apples forbehold er som følger:

“Hvis du oppfyller programkravene, er du likevel ikke garantert plass i programmet. Apple forbeholder seg retten til å avvise søknader uten noen nærmere forklaring.”

Kilde:
Apple pressemelding

Annonse