hololensfalck
Bilberger Falck tror de kan stor-effektivisere servicen ved å utføre langt flere repearsjoner på veien ved hjelp av AR-briller og kommunikasjon med eksperter.

Annonse


Falck tar i bruk AR på norske veier for kjappere bil-berging

Falck håper å nytte HoloLens 2 når de må rykke ut for å berge trafikanter.

Kan Falck klare å doble på-stedet-service med Microsoft HoloLens 2?

Målet er å kunne utføre dobbelt så mange reparasjoner der bilen har stoppet, i stedet for å måtte kjøre den til nærmeste verksted.

– Skjer det noe med bilen din på veien, er bilbergeren ofte først på stedet. Med HoloLens-briller kan vi øyeblikkelig koble på ekspertisen til merkeverksted, mekaniker og takstperson. Det kan øke konkurransekraften vår, spare penger for forsikringsselskapene og redde bilferien din, sier Kjetil Kval-Engstad, nettverkssjef for Falck Norge.

Bilberber Torger Fuglerudsveen fra Falck tester AR-brillene fra Microsoft:

Falck har konkrete planer, så dette er forhåpentligvis mer enn PR-prat

Men hvor konkret er dette? Er det kun PR sammen med Microsoft?

Annonse
Ikke ifølge pressemeldingen som omtaler testingen som så lovende at de setter igang et “omfattende pilotprosjekt” i løpet av høsten.

Om utviklingen er positiv er det snakk om at 120 Falck-stasjoner utstyrer medarbeiderne med HoloLens 2.

– Vi gjennomfører om lag 150 000 bilberginger i Norge hvert år. 38 prosent av disse oppdragene løses ved reparasjon på stedet. Ved å løfte ekspertisen ut på veien, tror jeg vi skal klare å heve denne andelen til opp mot 70 prosent, sier Kval-Engstad.

Falck Oslo har allerede testet

Torger Fuglerudsveen hos Falck i Oslo har testet Microsofts AR-teknologi myntet på kommersielle virksomheter, og han er svært positiv til hva produtet kan bringe:

– Løsningen var enkel å forstå, og det gikk fint å kommunisere med ekspertene og utføre deres instruksjoner. Med slike briller tror jeg vi skal klare å utføre flere reparasjoner på stedet – og dessuten stille bedre diagnoser. sier Fuglerudsveen.

Kilde:
Falck pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse