macosusbigsuroppdatering
macOS Big Sur sine kommende oppdateringer installeres i bakgrunnen, kjappere, men en omstart må sikkert til fremdeles.

Annonse


Apple lover kortere ventetid

Ikke bare loves det kjappere oppdateringer for Big Sur som lanseres i september/oktober, men sikkerheten heves også.

Oppdaterer i bakgrunnen grunnet kartlagt systemdisk

La oss først ta for for installasjon av oppdateringer, for det loves store forbedringer her:

“Så fort macOS Big Sur er installert, installeres oppdateringer i bakgrunnen og blir ferdige kjappere enn noen gang – på den måten er det enklere enn noen sinne å holde Mac-en oppdatert og sikker.”

Dette er godt å høre, vi håper det kommer til å fungere, for macOS-oppdateringer har tradisjonelt vært trege med å bli ferdige.

Annonse


Kan dette testes allerede under første beta-runde?

Det med sikkerhetsforbedringer går på at Big Sur kryptogratisk signerer disken med macOS på for unngå at skadevare tukler med filene. “Dette betyr også at Mac-en kjenner nøyaktig til hva som finnes på disken, noe som gjør at oppdateringer kan installeres i bakgrunnen mens du jobber”, forklarer Apple.

Vi er usikre på hva som menes her, men det er vel neppe snakk om at man slipper omstart helt, det må sikkert en til – det er sikkert mindre ventetid med den kjedelige, svarte oppstartsskjermen.

Vi får se hvor mye kjappere oppdateringene installeres, vi har jo hørt slike lovnader fra mange andre før. Det skal også bli interessant å se hvor kjapt ARM-versjonen oppdateres.

Hvor store endringer er egentlig utført på klient- og serverside?

Vi er usikre på om det er kun denne sikkerhetsfunksjonen som gjør dette smidigere, da Apple ikke går i detaljer, men det skal bli interessant å finne ut når beta 2 kommer, kanskje tirsdag neste uke. Om den kjappere installasjonsmetoden er på plass i beta 1, da.

Er du nyskjerrig på Big Sur kan det være greit å vite at 1) OS-et brukes på samme måte selv om det tar seg penere ut, 2) det er stabilt nok for brukere med enkle behov som nettleser, meldings-apper – slikt ting. Tyngre apper eller spill kan jeg ikke si noe om.

Jeg har oppgradert, og bruker iOS 14 (Sennheisers Momentum-app starter ikke, det er litt dumt) og watchOS 7. Fremdeles er erfaringene positive: alt er kjappere i bruk, det er flere smarte funksjoner, og widgets setter jeg fremdeles mer pris på enn jeg hadde trodd på forhånd.

Kilde:
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse