Qualcomm har utrolig nok klart å oppdatere til Wear 4100 etter seks år med stagnasjon.

Annonse


Kan de klare å gjenopplive Google-klokkene med dette?

Wear OS-klokkemarkedet, som nettbrett-markedet, har aldri vært fokuset til hverken Google og Qualcomm de siste årene. Det endres litt nå i favør begge selskap.

Oppgraderer etter seks år uten utvikling

For Qualcomm har endelig klart å oppgradere til 4100-serien.

4100 byr på 4 x 1,7GHz Cortex A53 CPU-er, 12 nm. Cortex A7 brukte 28 nm, så det er klart dette er en stor oppgradering.

A53 er riktignok en eldre CPU, men likevel noe å være happy for, da vi snakker 85 prosent bedre ytelse sammenlignet med Wear 3100. Lite har skjedd tidligere, noe som også er årsaken til det voldsomme spranget denne gang. Nå må Google følge opp eget OS-økosystem, om ikke hjelper det ikke stort.

Annonse


Wear 4100 lover 25 prosent bedre batterilevetid. Det loves opp til 12 timer treningstid med GPS aktivert.

Greia med +-modellen er støtte for smartklokker med alltid-på-urskiver – det er godt å få det bekreftet at dette blir en enda større trend og at batterilevetiden optimaliseres

Cortex-M0, eller i det minste en variant av denne, sørger for å oppdatere tiden og logge data som skritt, samtidig som den bruker ekstremt lite energi. Qualcomm lover dessuten bedre bildekvalitet ved bruk av dette moduset. Bra.

Dette er også på plass:

  • 6MP sensorer
  • LTE (5G trekker for mye strøm fremdeles i en så liten enhet)
  • GPS
  • NFC,
  • Wi-Fi 802.11n
  • Bluetooth 5

La da ikke Apple ta hele markedet

Det er vanskelig å ikke være enige med Arstechnica at det står dårlig til med Wear OS-smartklokke-markedet.

Skylden må legges på Qualcomm såvel som Google. Ingen av dem har hatt interesse av å utvikle plattformen – derfor har ytelsen vært den samme i seks år.

Kun to mindre kjente selskap er med fra første stund

For å understreke hvor dårlig det står til med Wear OS smartklokke-økosystemet, så er en av produsentene Qualcomm kan avsløre skal brukte brikkesettet kalt imoo (som debuterer med oppfølgeren til Z6 Ultra i løpet av 30 dager), og de selger billige smartklokker til barn.

Det andre selskapet som lanserer en Wear 4100 Plus-klokke er Mobvoi med sin TicWatch Pro 3. Det svake navnet til tross, ser den langt bedre ut.

Kilde:
Cnet
Arstechnica

Annonse