appleglassos
iOS 14 legger til rette for tett samarbeid med glassOS, eller hva nå navnet blir på systemet som skal drive Apples AR-briller.

Annonse


Apple kan med iOS 14 har avslørt hva de vil gjøre med AR-brillene

glassOS er navnet på et nytt konsept som avslører hvordan en designer ser for seg Apples operativsystem for wearables.

iOS 14 bane vei for glassOS

Konsept-designeren tror at det er mulig å bruke iOS 14 som en pekepinn for hva Apple har planer om for “glassOS”. Det gir jo mening: iPhone og brillene bør dele grensesnitt så mye som mulig.

Jordan Singer mener altså at iOS 14 allerede har lagt til rette for brillene i hver minste detalj. Gir det mening? Uten tvil, se og les.

SMS: Varsler kan for eksempel vises oppe til høyre i synsfeltet, slik som dette:

BIlde: Jordan Singer.

Samtaler: nok et eksempel på at Apple gjør seg klare til et brille-UI som ikke tar opp for mye plass – det samme gjelder for kart-navigasjon:

Widgets

Fordi iOS 14 sine widgets allerede skapes i Apple SwiftUI, er det grunn til å tro at de viderefører dette i glassOS – faktisk skal dette være rammeverket for all grensesnitt-design på tvers av Apples enheter fremover.

Annonse
Sammen med video bilde-i-bilde-støtte er iOS 14 et langt mer robust OS som vil gi mer mening sammen med et brille-OS. Også flyter jo Siri-ikonet, noe som også gir mening for et ryddig synsfelt med AR-briller på.

En annen funksjon som ble markedsført under iOS-pressekonferansen var App Clip for enkel betaling med QR-koder eller NFC. Dette gir også masse mening med briller som kan betale bare ved at kunden ser i retning en QR-kode.

Du som tester iOS 14 har kanskje lagt merke til indikasjons-lyset ved bruk av kamera – dette gir også perfekt mening for et brille-grensesnitt:

Vi anbefaler å se flere eksempler i lenken under.

Kilde:
glassOS

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse