Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iOS 14 legger til rette for tett samarbeid med glassOS, eller hva nå navnet blir på systemet som skal drive Apples AR-briller. (Ill.: Jordan Singer)

Apple kan med iOS 14 har avslørt hva de vil gjøre med AR-brillene

Slik kan «glassOS» bli.

glassOS er navnet på et nytt konsept som avslører hvordan en designer ser for seg Apples operativsystem for wearables.

iOS 14 bane vei for glassOS

Konsept-designeren tror at det er mulig å bruke iOS 14 som en pekepinn for hva Apple har planer om for «glassOS». Det gir jo mening: iPhone og brillene bør dele grensesnitt så mye som mulig.

Jordan Singer mener altså at iOS 14 allerede har lagt til rette for brillene i hver minste detalj. Gir det mening? Uten tvil, se og les.

SMS: Varsler kan for eksempel vises oppe til høyre i synsfeltet, slik som dette:

BIlde: Jordan Singer.

Samtaler: nok et eksempel på at Apple gjør seg klare til et brille-UI som ikke tar opp for mye plass – det samme gjelder for kart-navigasjon:

Widgets

Fordi iOS 14 sine widgets allerede skapes i Apple SwiftUI, er det grunn til å tro at de viderefører dette i glassOS – faktisk skal dette være rammeverket for all grensesnitt-design på tvers av Apples enheter fremover.

Sammen med video bilde-i-bilde-støtte er iOS 14 et langt mer robust OS som vil gi mer mening sammen med et brille-OS. Også flyter jo Siri-ikonet, noe som også gir mening for et ryddig synsfelt med AR-briller på.

En annen funksjon som ble markedsført under iOS-pressekonferansen var App Clip for enkel betaling med QR-koder eller NFC. Dette gir også masse mening med briller som kan betale bare ved at kunden ser i retning en QR-kode.

Du som tester iOS 14 har kanskje lagt merke til indikasjons-lyset ved bruk av kamera – dette gir også perfekt mening for et brille-grensesnitt:

Vi anbefaler å se flere eksempler i lenken under.

Kilde:
glassOS

Stikkord: Apple, appleglass, AR, ios14