triblereupirat
EU har sponset et prosjekt som nå brukes til piratkopiering av filmer, spill og programmer. Tribler er et P2P forsknings-prosjekt hos et universitet i Nederland.

Annonse


EU sponset dette programmet – nå er det siste pirat-skanse

Er man utålmodig pirat er ikke Tribler det rette valget, er man derimot ute etter anonymitet, er det en annen sak.

Derfor kan ikke Tribler stoppes

Og robust er tjenesten som i løpet av 15 år har blitt desentralisert, og ikke bare som et slagord: selv listen med kanaler som igjen inneholder filer, deles i sanntid av de andre som bruker programmet – som en torrent, altså.

Derfor går også ting veldig tregt, dog, det loves oppdateringer som gjør noe med den urimelige svake hastigheten. Nei, vi lastet ikke ned noe, men ventet vel og lenge bare for å få opp en liste med 15 kanaler.

Brukerne må gi opp før det er over

Ikke alt er piratvare, men det finnes minst en populær torrent-side tilstede, samt en dump av The Pirate Bay.

Annonse
Det morsomste er kanskje at prosjektet er akademisk. Prosjektet drives nemlig av Johan Pouwelse hos Delft Teknologiske Universitet i Nederland.

Pouwelse er stolt av hva han har fått til: “det eneste som kan senke Tribler er å ta ned hele nettet,” har han tidligere fortalt TorrentFreak.

Tribler fikk EU-støtte i 2008

Vi har også skrevet om Pouwelse flere ganger, en gang i februar 2008 da undertegnende meldte at prosjektet faktisk fikk EU-penger:

“EU og deres partnere har investert gigantiske summer på et en ny Bittorrent kompatibel klient kalt Tribler. Blant annet er BBC med på prosjektet.”

Samme mann har også omtalt RIAA som inkompetente.

Slik fungerer Tribler

Vi skrev i 2014 mer om teknologi-delen av produktet, og hva som gjør det så anonymt:

“Tribler bruker TOR i kombinasjon med tre proxy lag. Alle brukerne som deler i et Tribler-nettverk er i hovdsak sin egen proxy-server. På den måten er tjenesten helt desentralisert og anonym, uten behov for VPN.”

“Det gjør det mer eller mindre umulig å stoppe fildelingen selv om en server går ned, og ikke minst: IP-en til brukerne skal skjules. Hvordan får de til disse to viktige tingene? Jo, ved at hver bruker blir sitt eget TOR-nettverk.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse