microsoftmixer
Spesielt Twitch og YouTube Gaming har store deler av spill-strømme-markedet. Microsoft melder at de ønsker å fokusere på alt det andre de driver med i segmentet, og har derfor en avtale med Facebook om å flytte Mixer-folket til Facebook Gaming.

Annonse


Microsoft gir opp Mixer – sender brukerne til Facebook Gaming neste måned

For fire år siden kjøpte Microsoft en tjeneste ved navn Beam.

Microsoft gir opp spill-strømming

De endret så navnet til Mixer og hadde store e-sport-ambisjoner.

Lenge så det ut som de ønsket å være med i kampen langsiktig for å kapre et stort nok publikum, spesielt da de annonserte at de hadde klart å hanke inn e-sport-stjernen Shroud i oktober i fjor.

Men så meldte Microsoft plutselig, under Apples store pressekonferanse i går kveld, at Mixer forsvinner allerede neste måned.

Annonse
Mixer-brukere sendes til Facebook Gaming neste måned

Fra og med 22. juli sendes Mixer-brukere direkte til Facebook Gaming, lansert i april.

Selskapet ønsker også å hjelpe skapere for å gjøre overgangen så enkel som mulig, så gamere i Mixer-samfunnet som allerede har et partnerskap, får den samme statusen hos Facebook Gaming.

De som har penger i Mixer får det samme beløpet tilbake i form av Xbox-gavekort.

Microsoft forklarer at den noe triste avslutningen er fordi brukerbasen deres er så mye mindre enn Facebooks, og at selskapet ikke har nok tid og ressurser på å bygge et slikt samfunn fra bunnen av, samtidig som de utvikler konsoller, spill og tjenester.

Dette sier Microsoft om fremtidens spill-strømming:

“Nøkkelen til visjonen vår er Project xCloud som vi ser for oss å levere spill på alle slags skjermer i livet ditt, inkludert de på Facebook.

Gaming er allerede kultur og Project xCloud kan ta deg fra å diskutere et nytt spill – enten det er et morsomt øyeblikk i spillet som er lagt ut av en venn, en annonse eller en pågående strøm – direkte inn i spillet.

I fremtiden, gjennom kraften fra Xbox Live og Project xCloud, ser vi for oss at det bare er ett klikk mellom “Jeg ser på” og “Jeg spiller.”

Microsoft melder at de jobber med å vokse Azure til å skalere for å få til dette.

Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse