opencorecomputer
Er OpenCore Computer ren svindel, eller bygger de faktisk maskinene, men bruker bitcoin for å lure seg unna Apple-søksmål?

Annonse


Du kan banne på Apple blir forbanna på disse: selger Hackintosh med macOS og Windows 10

Apple har kjempet mot markedet for datamaskiner med tradisjonelle PC-deler som selges med macOS i mange år.

Husker du Psystar-saken rett før 2010?

Du husker kanskje saken om Psystar fra 2008. Selskapet solgte datamaskiner med Apples operativsystem, og tapte i retten. Det har derfor i mange år vært stille rundt dette lille business-segmentet.

De aller fleste som ønsker en kjapp og rimelige macOS-maskin enn ved bruk av Apples maskinvare, vet hvordan de får det til og trenger ikke betale andre for jobben, men det er alltid noen som prøver seg.

Selskapet heter OpenCore Computer – låner navnet fra åpen kildekode-prosjektet OpenCore Bootloader

Annonse
Vi lurer på hvor lenge OpenCore Computer overlever, for de gjør akkurat det samme som Psystar – det gikk det jo ikke så bra med dem.

Selskapet ønsker å konkurrere med Apple ved å selge kjappe maskiner til en billig penge, med macOS Catalina (det er her de bryter med Apples vilkår) og Windows forhåndsinstallert.

OpenCore Computer skyter av ytelsen. Bilde: opencore.computer

Velociraptor er den første modellen

Velociraptor er den første modellen i serien 90-tallsmerkevarenavn. De vil kunne handles med opp til 16 kjerners CPU, 64GB RAM og AMD Vega VII skjermkort for 2199 dollar (21 460 kroner).

Planen er, før de saksøkes av Apple, å lansere maskiner med 64 kjerner og 256GB RAM.

Selskapet vet dessuten er de på svært farlig juridisk grunn, noe som bevises i at de kun godtar betaling i form av bitcoin og Bitrated.

opencorecomputer
OpenCore Computer vet de er på svært utrygg juridisk grunn og godtar derfor kun bitcoin-betaling. Samtidig går utviklermiljøet rundt macOS “bootloaders” mye lenger og omtaler folkene bak som svindlere.

Åpen kildekode-miljøet rundt Hackintosh-modding er forbanna på OpenCore Computer

Ikke bare får de trolig Apple på nakken, men de har allerede klart å gjøre folkene bak OpenCore Bootloader forbanna ved å misbruke åpen kildekode-navnet i en kommersiell sammenheng, og uten at de to partene samarbeider.

Derfor er OpenCore Bootloader forbanna på selskapet:

“Vi i Acidanthera er en liten gruppe entusiaster som brenner for Apple-økosystemet og bruker tid på å utvikle programvare for å forbedre macOS-kompatibilitet med forskjellige typer maskinvare, inkludert eldre Apple-datamaskiner og virtuelle maskiner.

For oss som gjør dette på helt frivillig og på ikke-kommersiell basis, for moro skyld, er det sjokkerende og motbydelig at noen uærlige mennesker vi ikke en gang kjenner tør å bruke navnet og logoen til vår bootloader, OpenCore, som et ledd i markedsføringen i en eller annen ulovlig svindel. Vi advarer mot at vi på ingen måte er tilknyttet disse menneskene og ber på det sterkeste alle å holde seg unna”.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse