macbook12arm
Lanser gjerne en MacBook 12 med RAM, men IKKE med butterfly-taster!

Annonse


Apple-lekker er enige med oss: tror de starter med MacBook 12 ARM

Det er lekkeren Fudge som nå hører fra produksjonspartnere at Apple skal gjenopplive MacBook 12 som en ARM-maskin.

En tiår lang operasjon

Vi har siden ryktene om Mac-er med ARM begynte å svirre for noen år siden, trodd at enten MacBook Air eller en annen tynn MacBook uten Pro-navn, blir de første med ARM-brikkesett.

Det gir mening da disse maskinene skal være tynne og lette – ARM vil sørge for bedre ytelse grunnet mindre nedklokking, en kjøligere maskin og derfor også bedre batterilevetid.

Det merkeligste Fudge melder, at de forhatte (med god grunn) butterly-tastene gjør comeback i de nye maskinene, samtidig som han melder det samme vi har hørt tidligere angående valg av brikkesett:

Annonse


“Det er ting som tyder på at Apple utvikler A14X-brikkesett med 8 til 12 kjerner”. Denne CPU-en skal visstnok brukes i den tynne MacBook-en, noe som vil gjøre den mye kjappere enn dagens iPad Pro og mange bærbare.

Apple startet i 2015

Det er samtidig grunn til å tro at MacBook 12-designet ikke endres i stor grad, om i det hele tatt. Vi har også trua på 5G-støtte.

Apple har siden 2015 gjort økosystemet sitt klart for en fremtid med ARM, som Fudge forklarer startet de med T1-brikken (som er ARM-basert og sørger for sikkerheten og TouchBar) i 2015.

Fem år senere og de er nesten klare med en MacBook , for deretter å flytte alle maskinene til ARM en gang rundt 2032 – 2025.

Kilde:
Reddit

Annonse