Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Last ned en moderne filutforsker til Windows 10

Denne er lovende, men pass deg for dette.

Files UWP er en ny filutforsker til Windows 10 med moderne grensesnitt , for det tar jo lang tid før Microsoft har tenkt å foreta seg noe, later det til..

Har fane-støtte

Det moderne kontrollpanelet i Windows 10 og filutforskeren ser ut som design fra to forskjellige epoker, men så er jo dette også et OS med to innstillings-menyer der den ene er moderne og den gamle veldig, veldig utdatert.

Uansett så retter Files UWP i designet ved å levere et Fluent-designspråk kjent fra deler av Windows 10 og Microsofts egne apper, samt en litt annen tilnærming som er ryddigere og som støtter faner med ctrl+t som i nettleseren.

Fremdeles beta: merk deg dette før du tester

Koden er åpenkildekode og programmet er derfor gratis å laste ned.

Det er dessverre ikke mulig å gjøre programmet standard når man trykker windows+e, men det finnes sikkert løsninger der ute for det også.

Merk at det er to innstillinger som ikke er aktivert som standard (kombinasjonen er risikabel): støtte for papirkurven (som er merket som en test-funksjon) samt varselboks ved sletting av filer og mapper. Fordi begge er av som standard, slettes muligens innholdet helt om man ikke er forsiktig, så merk dette.

Appen ferdigstilles i løpet av noen måneder med bedre OneDrive-integrasjon, søkeinnstillinger og støtte for WSL (Windows Subsystem for Linux).

Kilde:
Neowin

Stikkord: Tips, windows