AnettaKahanestasi
Anetta Kahane, tidligere Stasi-agent og nå grunnlegger av Amadeu Antonio Foundation, sier hun ikke kan snakke med de hun omtaler som ekstremister, fordi hun mener denne gruppen ønsker å knuse henne og andre som henne.

Annonse


Tidligere Stasi-agent skal kartlegge nazi-gamere

Anetta Kahane jobbet tidligere for Øst-Tysklands Stasi, det hemmelige politiet som overvåket og terroriserte befolkningen, før Øst og Vest ble ble gjenforent i 1990. Oppgaven hennes var å spionere på turister og immigranter.

Anetta Kahane ble avslørt som Stasi-agent i fjor

Nå viser deg seg at EA i Berlin samarbeider med organisasjonen “Amadeu Antonio Foundation” der Kahane er sjef, for å kartlegge spill-samfunnets “rasisme, sexisme og anti-semittisme”, alt under programmet “Keine Pixel für Faschisten”, altså “ingen piksler for fascister”.

Dette mener Amadeu Antonio Foundation

Amadeu Antonio Foundation skriver blant annet om “Good Gaming – Well Played Democracy”, et annet program, at:

“Videospill er en integrert del av hverdagens sosiale liv. Over 43 prosent av tyskere spiller regelmessig på en PC, konsoll eller smarttelefon. Diskusjonene i selve spillene og i de tilsvarende nettsamfunn blir stadig mer politiske.

Annonse


Med prosjektet “Good Gaming – Well Played Democracy” som ble lansert i 2020, analyserer forskergruppen Model Projects i samarbeid med Amadeu Antonio Foundation, hvordan høyreekstreme alternative aktører i økende grad prøver å tirre til en umenneskelig stemning på spillplattformer.”

Stem her: har du opplevd rasisme i PC- eller konsoll-spill?

Red. anm.:

Journalist Anna Slatz fra The Rebel som var de første som rapporterte dette, satt nylig fengslet i New York etter at hun rapporterte om hva som skjedde under protestene og vandalismen utført av forskjellige grupperinger. Hun er en del av pressen, og var i utgangspunktet ikke inkludert i gruppen som måtte forholde seg til portforbudet.

Og videre at målet er å bekjempe det de omtaler som misantropi:

“…adressere forskjellige fasetter av gruppe-relatert misantropi med spillere fra forskjellige nettverk. Det store flertallet av spillerne avviser sjåvinistiske, rasistiske og antisemittiske holdninger. Likevel er en høylytt og avgjørende holdning mot misantropi underrepresentert både i videospill og i de tilsvarende samfunnene. Prosjektet “Good Gaming” utvikler kampanjer som i samarbeid med lidenskapelige brukere formidler en klar holdning: For et sterkt digitalt sivilsamfunn innen spill!”

Ingen piksler for facister-programmet forklares på følgende måte av EAs Martin Lorber:

“Programmet ønsker å skape en motvekt til den giftige delen av spill-samfunnet. Sammen kjemper vi mot diskriminering der det oppstår.

De ser på seg selv som en kollektiv bevegelse som organisere seg selv. Målet er å bli et brennpunkt for emnet høyreside-radikalisme i spill-samfunnet, og representere spillere, samfunnsorganiserere, redaktører og kontaktpersoner med informasjon og løsningsorienterte tilnærminger”.

ADL angriper PC-spillere

Som Rebel News poengterer er det ikke bare denne gruppen som misliker spillere.

Også ADL (Anti-Defamation League) som en gang var viktige i kampen mot rasisme og annen forskjellbehandling, men samtidig for ytringsfrihet for alle per den amerikanske grunnloven, mener at:

“Steam, den største og viktigste nettbutikken for PC-spillere, tilbyr hvite nasjonalister en ny arena for sin hatefulle retorikk og sine ønsker om vold”.

Tweeten, som du kan se under, ble ikke godt mottatt i kommentarfeltet. I skrivende stund har den kun 215 likerklikk, men 2200 kommentarer, og mange av dem negative til ADL.

Sist gang det var konflikt mellom spillere og personer i politikken, var gamergate der spillere og feminister brasket løs i heftig nett-debatt. Resultatet av debattene er at feministene har vunnet frem med mange av sine ønsker, blant annet flere kvinnelige hovedpersoner, fargede samt lesbiske og andre seksuelle orienteringer.

Kilder:
Rebel News
Amadeu-antonio-stiftung.de
Google Translate

Annonse