intelrocketlake
Intel har den kjappeste gaming CPU-en, men de koster mye penger, genererer masse varme og har færre kjerner enn hva som er optimalt for kodere og video-produksjon.

Annonse


Intel kommer både til å skuffe og glede deg med sine nye CPU-er

Selv om Intels nyeste og beste gaming CPU (i9 10900K) er den kjappeste på markedet (dette er bekreftet av testere), drar den vanvittig med kraft og genererer masse varme (også verifisert av testere).

Intel Rocket Lake S kommer kanskje i år

Det er fordi selskapet sliter med å komme seg bort fra 14 nm-teknikk i kombinasjon med at de foretrekker færre kjerner, men med høyere GHz. Det gir fremdeles fordeler i spill, men bringer også med seg nevnte ulemper.

Det er Videocardz som igjen avslører Intels planer, og denne er en ganske “big deal”, for Intel Rocket Lake er den nye plattformen som skal ta over for Skylake. Problemet: Rocket Lake er fremdeles bygget på 14 nm. teknologi.

Støtter PCIe 4.0 og har Intels Xe GPU

Rocket Lake S som rapporten tar for seg har åtte kjerner og 16 tråder – dette stemmer overens med tidligere rapporter om at vi ikke kan forvente oss 10 eller flere kjerner.

Annonse
Den nye CPU-en har allerede lekket. Bilde: Videocardz.com

På plass er støtte for Intel 400-serien med hovedkort, som jo allerede er lansert. Fordelen med at brikkesettene er lansert har støtte for PCIe 4.0, og det har Rocket Lake-serien.

Spennende er det også at Rocket Lake skal bake inn Intels nye GPU, Xe, for første gang for desktop.

Dessuten er det duket for Tiger Lake som er myntet på mobile enheter. Denne CPU-en lanseres senere i år.

Ingen ny X CPU i år

Hva angår X-serien til Intel er det ingen planer om å oppgradere dem i år, dette også ifølge informasjon fra Videocardz.com.

Hva angår lanseringen av Rocket Lake S er en lansering i år ikke usannsynlig, men det er usikkert om plattformen skal markedsføres som tiende-generasjon Intel Core, eller 11.

Kilder:
Videocardz
Videocardz

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse