Helt nye iPad Pro kommer tidlig neste år

ipadpro5
Mars 2020-oppdateringen av iPad Pro var en heller kjedelig affære. Det er neste år den virkelig nye generasjonen kommer.

Det er kanskje neste-års iPad Pro du egentlig venter på, og ikke den svake oppdateringen i år.

Helt nye iPad Pro skulle egentlig ha kommet i høst

Fjerde generasjon ble oppgradert med en mer GPU-kjerne, LiDAR og litt bedre kamera. Ytelsen er omtrent den samme, og designet er helt likt – dessuten mangler den 5G.

Som ryktet en stund allerede kommer det altså en helt ny iPad Pro 5 med 5G som støtter både 5G mmWave og spektrumet under 6 GHz.

Annonse

Årsaken til at ryktene allerede har svirret en god stund, er at lanseringen egentlig var planlagt i høst, men grunnet covid måtte Apple utsette.

Samtidig meldes det at iPad Air 4 skifter til USB C, men at iPad mini beholder Lightning. For øvrig går ryktene på at iPad mini-panelet økes fra 7,9″ til 8,5″, noe som gir oss håp om FaceID og samme design som Pro-serien.

A14X kan være det store gjennombruddet også for MacBook

Derfor sikter de seg nå inn på en lansering i første eller andre kvartal neste år, og på innsiden drives det hele visstnok av Apples A14X som helt sikkert blir en veldig kjapp brikke, og som nok kommer til å yte veldig lik den kommende MacBook-en med ARM.

Kanskje får de begge 14X? Av den grunn er denne kommende iPad Pro-lanseringen ekstra spennende.

Det stopper ikke der av større oppgraderinger, for dette blir også en av de aller første produktene med Mini LED-panekteknologi.

Fordelen er at Mini LED ikke kan brenne fast bilder på skjermen og at det er flere leverandører å bestille fra, og ikke bare Samsung som dominerer OLED-produksjonen av medium-store paneler.

Annonse
Annonse