wdred
Ifølge en tester er en av diskene WD selger som en NAS-disk egentlig myntet på forbrukere og takler derfor ikke stadige disk-operasjoner under stress.

Annonse


Western Digital sin NAS-disk slaktes i test

Du husker kanskje vi skrev om Western Digital sitt stunt for å spare penger ved å plassere billige SMR-disker i NAS-harddisker?

Brukte SMR-disker i NAS-produkter uten å opplyse om det

En rekke av produsentene har “sneket” SMR-disker inn i varesortimentet, men kun Western Digital har gjort det i en disk-serie myntet på profesjonell NAS-drift der de ofte kjører i RAID-oppsett der de må yte godt.

Som vi meldte i april:

“Problemet med diskene er at de bruker «Shingled Magnetic Recording» i stedet for den bedre løsningen, «Conventional Magnetic Recording».

Annonse


Grunnen er at produsentene kan stappe inn flere GB til en rimeligere penge, men som alltid er det et minus når man kutter kostnader – ytelsen forringes.”

Western Digital lister opp på egen nettside hvilke disker som nytter SMR.

Seagate hevder de ikke gjør det

Seagate ser selvsagt sitt snitt til å skryte av at de aldri har gjort det samme:

“Seagate produserer bare NAS-stasjoner med CMR. Vi har ikke SMR-disker i Ironwolf og Ironwolf Pro-stasjonene, for dette er NAS-løsninger. Vi anbefaler ikke SMR for NAS”, forklarer Seagate-sjef Greg Belloni til Ars Technica.

Western Digital mener SMR-disker er meget bra for NAS-systemer. Seagate er uenige, og det er testene enige i. Bilde: Western Digital

Det er Hattis Law som nå har utstedt massesøksmål mot selskapet med begrunnelsen om at WD Red-disker markedsføres feilaktighet og at selskapet “med vilje lurte og skadet kundene” ved å ikke informere.

Serve The Home har utført tester av Red-disken WD40EFAX, og funnet ting som bør gjøre WD bekymret:

Det er rapportert om velvillighet fra WD

Western Digital har ingen offisiell serviceordre (i det minste ikke offentlig) om å skifte SMR-disker for kunder som handlet en uten å være klar over at de var dårligere (Western Digital opplyste jo ikke om dette i noen form for dokumentasjon), men en rekke kunder har fått nye disker helt gratis i USA.

Kilde:
Ars Technica

Annonse