macosoppdatering
macOS varsler fra systeminnstillingene at en ny oppdatering er klar og nå nekter de brukerne å fjerne varslene med en mye brukt terminal-kommando.

Annonse


Apple prøver å stoppe dette trikset

Microsoft har i mange år, og ved nesten alle nyere Windows-lanseringer, blitt kritisert for å mase for mye for å få brukerne til å oppdatere.

Oppdatert, 20:10:

Som påpekt av leserne er Windows 10 langt mer offensiv, med blant annet automatisk omstart av maskinen etter installasjon av oppdateringer. Tittelen er derfor endret.

Apple mer offensive etter lanseringen av macOS 10.15.5

Og mange av dere glemmer nok aldri den gang Microsoft startet Windows 10-oppgraderinger helt plutselig på maskiner og brukere som ikke var klare for det.

Annonse
Selskapet har alltid tatt i grep tøffe triks for å tvinge så mange som mulig over til nyeste versjon. I de siste par årene har Microsoft roet ned denne strategien etter flere ganger å ha lansert oppdateringer med grove feil.

Det er også slik at Windows 10 mai-oppdatering 2004 ikke automatisk installeres i skrivende stund, man må etterspørre oppdateringen i Windows Update. Dette for å sørge for at det er så få feil som mulig, samtidig som maskin-produsentene kan oppdatere drivere og programmer.

Apple gjør det vanskeligere å overse oppdateringer

Mens Microsoft er mindre offensive etter å ha tatt det for langt, går Apple andre veien og gjør det umulig å bruke en mye brukt kommando for å ignorere oppdaterings-varsler.

Varslene dukker opp i system-innstillingene og et varsel om man har systeminnstillingene i verktøylinjen. Det var disse varslene som tidligere kunne skjules med “–ignore“-kommandoen.

VTRN fra MacRumors-forumet avslører at det fremdeles er mulig å gjemme varslene ved å redigere com.apple.dock.plist.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse