xboxseriesx
Xbox Series X støtter tusenvis av spill ved lansering. Spillene drar nytte av konsollens oppgraderte ytelse på alle måter.

Annonse


Dette klarer Xbox Series X å gjøre med Xbox-spill

Sonys strategi er å være veldig forsiktig med informasjonsflyten, mens Microsoft gjør det motsatte.

Microsoft fortsetter å dytte ut informasjon

Det ryktes en pressekonferanse 3. juni der Sonys kanskje skal avsløre konsollen og nye spill.

Fordi Microsoft også har interesse av PC-gaming, og fordi spillene kan spilles på konsoll og Windows, må tilnærmingen nesten være annerledes da mye er avslørt av dette faktum uansett hva Microsoft offisielt melder.

Støtter tusenvis av eldre spill

Derfor har Microsoft igjen avslørt litt mer om konsollen og at tusenvis av spill er bakoverkompatible ved lanseringen av maskinen i julen.

Annonse
I blogginnlegget avsløres det altså at tusenvis av spill er støttet av maskinen allerede, og at 15 Xbox Game Studios-team “jobber hardt med å skape den største og beste lineupen med eksklusive spill i Xbox-historien. Vi er utrolig spente på snart å vise dere de mange nye spillene som utvikles for Xbox Series X”.

“Med mer enn 100 000 timer spilltesting allerede fullført, kan tusenvis av spill allerede spilles på Xbox Series X i dag, fra de største AAA-spillene til kultklassikere og fanfavoritter. Mange av oss i Team Xbox spiller på Xbox Series X hver dag, fordi konsollen og vekslingen mellom generasjoner er sømløs. Når vi lanserer i julen, vil teamet ha brukt over 200 000 timer på å sikre at spillbiblioteket ditt er klart for deg å hoppe inn umiddelbart.”

Drar nytte av all GPU, CPU og SSD-kraften

Selskapet forklarer også at spillene kjører bedre på Xbox Series X uten å måtte gjøre modifikasjoner, for tar spillene nytte av all kraften til konsollens CPU, GPU og SSD.

Det innebærer at man kan doble FPS-en i mange tilfeller, fra 30 til 60 FPS, eller 60 FPS til 120 FPS.

En annen forbedring er mulighet til å legge til HDR-støtte automatisk til eldre spill (noen av dem utviklet for nesten 20 år siden), uten å forringe ytelsen. Det samme gjelder for Quick Resume som også kan fungere på eldre spill.

“Det er ingen boost mode, eller lavere klokking. Dette betyr at spillene kjører med maks ytelse slik som de var designet for, med mange ganger høyere ytelse enn ved lansering noe som betyr høyere og mer stabil FPS”.

Det avsløres også at lastetidene kuttes kraftig også med eldre spillet takket være NVMe SSD-en som er spesialdesignet.

Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse