googlemapspirat
Akkurat denne piratlenken er død, men Google Maps-stedet er fremdeles der.

Annonse


SMARTE PIRATER: gjemmer piratlenker i Google Maps

At vi ikke har hørt om dette tidligere er litt merkelig, men det er faktisk en greie å gjemme lenker til piratfilm i Google Maps.

Dette er jo ganske kreativt, men det er ikke første gang

Piratene bruker egne kart (Google My Maps) eller Google Maps sine forhåndsdefinerte for å sende piratene på ekte skattejakt ved å misbruke kart-tjenesten for å skjule http-lenker til pirathinnoldet.

En av domenene, hellboundgames.com, lenket til GTA V piratversjon (fikk de ikke med seg dette lovlige tilbudet?) i New Delhi, India. Vi snakker her om utrolige 12 000 visninger av nettopp disse piratlenkene.

En årsak til å bruke Google Maps er at domenet selvsagt ikke er mistenkelig for søkemotoren Google, noe som samtidig innebærer at pirat-innholdet ofte er å finne høyt oppe i søkeresultatet.

Annonse


Lurer skattjegere til snuskesider

Selvsagt er det også endel svindel å finne også der scammere prøver å lure folk på piratjakt til å besøke skadevarenettsider eller sider med annonser, men uten piratinnholdet.

Flere av lenkene fjernes etter DMCA-rapporteringer, men det skal mye til å bli kvitt alt, og det popper stadig opp mer. Dette er langt fra den smidigste måten å piratkopiere på, men piratene har jo litt av en kreativitet til film-studioene sin ergrelse.

Ønsker du også å se etter DMCA-forespørsler er databasen Lumen stedet å lete.

I Lumen-databasen kan man søke etter klager fra selskap som mener opphavsrettsmaterialet deres har blitt stjålet.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse