fiber40tb
Forskere ved Monash University har utviklet en fiberteknologi som kan med et enkelt oppsett overføre titalls TB i sekundet. Illustrasjonsbilde.

Annonse


REKORD: overførte 44,2TB i sekundet

Ved hjelp av en optisk brikke klarte forskerne å overføre 44,2TB i sekundet på 75 km lang rekkevidde.

En optisk brikke var alt som skulle til

“Bølgelengdene produsert av brikken korreleres alle sammen, så vi kan pakke sammen individuelle datastrømmer veldig kompakt og på den måten nytte nesten hele spektrumet”, forklarer sjefsforsker Bill Corcoran fra Australias Monash University.

En viktig ting å være klar over er at de oppnådde det utrolige tallet med rådata, så med overhead vil hastigheten gå noe ned til 40,1TB i B2B og 39,2TB og 39,0TB i sekundet i felten og i tester, respektivt.B

Her er den optiske brikken tilkoblet fiberkabelen. Bilde: Monash University

Er kun fem år unna lansering

Videre forklarer han at det i ekspeiremrentet ble brukt et neste-generasjon optisk modul med 500 GB i sekundet per bølgelengde – med 80 “micro-comb” bølgelengder kombinert med en optisk “super-kanal” så når de 40TB i sekundet.

Teknologien er rundt fem år fra å kunne nyttes i kommersielle sammenheng, der alt fra selvkjørende bilder til medisin, kommunikasjon og næringsliv vil kunne dra nytte av nærmest ubegrenset datatrafikk.

Kilde:
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse