amdlinustorvalds
Linus Torvalds har gitt opp Intel til fordel for en AMD CPU til 25 000 kroner med 32 kjerner. Ifølge Linux-skaperen kan han kompilere tre ganger kjappere.

Annonse


Nå gjør Linux-skaperen det også: dropper Intel til fordel for AMD

Intels strategi om færre kjerner og høyere klokkefrekvens fungerer ikke like bra lenger nå som mange programmer og spill støtter mange tråder.

Linus har store mengder geek-cred, så dette er gull-PR for AMD

I tillegg er de rimeligere og bruker mindre energi, så det er ingen overraskelse at AMD sin langsiktige strategi nå endelig gir selskapet en skikkelig boost på markedet. De behøvde kun å vente på programvarestøtte, og den er på plass for rendering av film i Hollywood og nå også utvikling av Linux.

Spesiell god PR er det når en av verdens mest kjente nerder har dumpet Intel til fordel for AMD på maskinen han bruker mest hyppig.

AMDs Threadripper CPU-er er langt kjappere enn Intels CPU-er for arbeid som Linus Torvalds driver med (kompilering av Linux-kjerner), og Hollywood-studioer som krever maskiner som kan jobbe kjapt med mange oppgaver samtidig.

Tre ganger kjappere med CPU til 25 000 kroner

Dette sier Linus Torvalds om overgangen:

“Faktisk var det mest spennende for meg denne uken å oppgradere hovedmaskinen min. For første gang på rundt 15 år er ikke maskinen Intel-basert. Nei, jeg byttet ikke til ARM ennå, men jeg bruker nå en AMD Threadripper 3970x (red. anm: rundt 25 000 kroner).

Mine “allmodconfig”-testversjoner er nå tre ganger raskere enn de pleide å være”, melder Linus, som altså ikke bare annonserer overgangen, men at det å teste nye Linux-versjoner er mye kjappere med en AMD-maskin.

Annonse
At AMD endelig har fått det etter å ha vært nærme katastrofe er fantastiske nyheter for forbrukerne.

Linus avslører dessverre ikke hvilken Intel-maskin han nylig brukte, men det er godt mulig han avslører det nå som han har avslørt overgangen. Vi vet jo godt at Torvalds ikke er redd for å si hva han føler (samtidig som har i 2018 lovet å føre en penere tone):

Kilde:
Phoronix

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse