Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Spesielt for Android florerer det hackede versjoner av Spotify som gir mye av Premium-funksjonaliteten gratis. (Ill.: Spotify)

Lurer til seg Spotify Premium uten å betale

Nå jakter Spotify pirat-versjoner.

Det er mulig å lure til seg Spotify Premium uten å betale, spesielt på Android.

Spotify med stor-offensiv mot pirat-domener

Selskapet har nå søkt om å fjerne en rekke domener som frister med å gi brukerne gratis Spotify Premium.

Modifiserte Spotify-apper gjør det nemlig mulig å fjerne reklamen og hoppe over så mange låter man ønsker uten å bli møtt av restriksjoner.

Tilbyr modifiserte Spotify-versjoner til Android

Selskapet har, som rapportert av TorrentFreak, flere ganger vært på offensiven mot slikt, og nå har de økt kampen for å stoppe pirat-versjonene.

Det Spotify prøver er å stoppe Google fra å indeksere domener (med DMCA-lovgivningen i USA) som lover besøkende gratis-versjoner av betal-versjonen.

Titalls domener i søkelyset

Ifølge fildelingsbloggen er minst 20 domener i søkelyset, inkludert denne som allerede allerede er avslørt med meldingen:

«Dette nettstedet misbruker Spotify sin intellektuell eiendom uten autorisasjon. Dette tyder på falsk Spotify sponsing og krenker Spotifys eksklusive rettigheter. Vi mener det er rimelig å tro at intensjonen er å bruke dette som en plattform for svindel.»

Visse antiskadevareprogrammer, som Malwarebytes, advarer brukerne om å besøke sider som spotifyplus.com, noe som tyder på at Spotify har fått medhold. Det er også grunn til å tro at mange av disse versjonene også inneholder skadevare.

Det er flere domener som Spotify venter på at Google skal blokkere fra søkeresultatene, men de har altså klart å stoppe flere av dem allerede.

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: fildeling, pirat, spotify