jonprosser
Apple-lekker Jon Prosser har kun hatt 15 saker så langt, men har hatt rett over 85 prosent av gangene, mens Gurman nesten har 300 scoops, men en noe lavere prosent.

Annonse


Apple-lekkerne krangler

Det er full uenighet mellom Bloombergs Apple-ekspert Mark Gurman, og Jon Prosser.

Hvem får rett om Apple Glass?

Prosser har blitt litt av en stjerne i miljøet etter at han i det siste hadde rett i både iPhone SE- og MacBook Pro-lanseringene før de fant sted.

Mark Gurman jobbet først som journalist hos Apple-bloggen 9to5Mac, men ble senere headhuntet av Bloomberg etter en rekke store lekkasjer på løpende bånd.

Prosser tror fremdeles Apples briller kan bli avslørt i år

Men de to er uenige i hva som skjer med Apple Glass. Mens Prosser nettopp uttalte at brillene egentlig skulle vises frem allerede i september med salgssstart i mars neste (det ble utsatt grunnet covid, ifølge Prossers kilder), mener Gurman Prosser tar helt feil.

Annonse


Selv om Ming-Chi Kuo ikke er like optimistisk og tror på en 2021-lansering tidligst, er han i det minste ganske enig med Prosser. Det er også Digitimes i en fersk rapport fra i går, men fordi Digitimes ikke er troverdige ifølge hva vi erfarer, kuttet vi dem som kilde for lenge siden.

Prossers siste uttalelse er at kontaktnettet hans mener det muligens kommer en eksklusiv Apple Glass-ramme som vil se ut som de brillene Steve Jobs brukte. Den har vi ikke trua på.

Gurman har bedre kredibilitet, men Prosser har også troverdige kontakter

Striden mellom de to akkurat nå går på at Gurman tror Prosser misforstår og at det er et annet produkt som kommer neste år, et AR/VR-hodesett. Dette tilbakeviser Prosser.

Men hvordan vet man at Gurman og Prosser er troverdige sånn på generelt grunnlag?

AppleTrack har regnet på hvor ofte de to har fått rett, og plasserer Jon Prosser over Mark Gurman med 86,7 prosent nøyaktighet mot 83,9 prosent.

Merk at Gurman har vært mye lenger i gamet og derfor også har mange flere scoop: 279 mot Prossers stusselige 15.

Dette påpeker også Prosser:

Kilde:
AppleTrack

Annonse