teslaalameda
Tesla flytter hovedkvarteret til Texas eller Nevada og kommer kun til å bli værende i California med den nåværende produksjonen om de "behandles bedre i fremtiden".

Annonse


Musk flytter Tesla ut av California

Tesla-sjef Elon Musk truer med å flytte hele Tesla-produksjonen ut av California om staten ikke gir dem lov å starte produksjonen igjen. Han har allerede lovt å flytte hovedkvarteret til en annen stat.

Håpet var å starte produksjonen på fredag, men det fikk de ikke lov til

Musk mener selskapet har gjort alt som er nødvendig, og bevist at de kan opererer fabrikkene uten helserisiko. Blant annet peker han på Giga-fabrikken i Kina. Rutinene der har vært en suksess, så selskapet har gjort det samme i USA.

Musk er tydelig irritert på Alameda i California, som fremdeles nekter dem å åpne. Nå saksøker Tesla fylket, da han mener de motstrider “guvernøren, den amerikanske grunnloven, presidenten og sunn fornuft”.

Sjefen sier at saken allerede er avgjort hos dem, og at de flytter hovedkvarteret til enten Nevada eller Texas, i tillegg til kommende produksjonsanlegg.

Har saksøkt fylket for å kunne gjenopprette driften

Musk stiller seg tvilende til at Tesla gidder å bli værende med noe som helst i California (Tesla er den siste bilprodusenten igjen), og sier at de garantert stikker med alt de eier om de ikke blir behandlet bedre i fremtiden.

Annonse
“Vi vil fortsette å sette folk i arbeid igjen på en trygg og ansvarlig måte. Imidlertid ga fylkets beslutning oss ikke noe annet valg enn å ta rettslige skritt for å sikre at Tesla og dets ansatte kan komme tilbake i jobb. Vi saksøkte 9. mai og ba retten ugyldiggjøre fylkesordrene, i den grad fylket hevder de hindrer Tesla i å gjenoppta driften,” skriver selskapet i et blogg-innlegg på lørdag

Kilde:
Tesla

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse