volvoxc90
Fra og med 2022 skal Volvo ha på veiene minst en bil som kan kjøre på visse motorveier uten at føreren følger med.

Annonse


Volvo med neste-generasjon autopilot: du behøver ikke følge med på veien

I 2022 kommer det autopilot som støtter seg på dyr LiDAR-teknologi (Volvo sier de klarer å produsere dette rimeligere nå) som ser mer av omverdenen enn kombinasjonen av kameraer og sensorer som blant annet Tesla bruker.

Teknologien er fra Luminar

Oppdateringen kommer til 2022 Volvo XC90 etter at bilen er lansert, i form av en programvareoppdatering.

Så lenge etter Tesla, tenker du kanskje? Men vent litt; Volvos plan er at man på motorveien ikke behøver å følge med på hva som skjer i like stor grad som i dag, og en slik bil kan selv akselerere forbi biler som kjører for sent.

Volvo investerte i LiDAR-ekspertene hos Luminar i 2018, og mener altså de har funnett en kostnadseffektiv metode for å bringe en større flåte til markedet.

Annonse


Kun på motorveien

Volvo sier at “vi sier at for en bestemt strekning av motorveien tar vi sikte på en opplevelse uten tilsyn. Vårt syn er at ved å isolere dette til bestemte sett med motorveier, som vi kan kontrollere og bekrefte, mener vi at det er en sikker start for autonom teknologi og en autonom opplevelse for brukerne.”

“Highway Pilot” er navnet på denne delen av en større oppdatering fra Volvo, kalt “Scalable Product Architecture” (SPA2), som også kommer til Polestar 3 SUV og XC40 Recharge.

“På de bestemte bekreftede strekningene av motorveien, er poenget at sjåføren ikke lenger behøver følge med, så visse funksjoner i førerprogrammet er deaktivert.”

Volvo sin plan på lang sikt er dessuten å implementere teknologien i alle sine biler.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse