henrikhusebyapple
Henrik Huseby møter Apple i Høyesterett i morgen. ITavisen følger utviklingen i saken.

Annonse


Norske Henrik Huseby møtteApple i høyesterett

Huseby tapte saken mot Apple juli i fjor (etter at han vant første runde før Apples anke), men siste ord i saken er ikke sagt.

Dette er saken – dette meldte vi i fjor

“Lagmannsretten fant at skjermene Huseby har brukt er ulovlige kopier – derfor er han beordret til å ødelegge 62 iPhone-skjermer, betale Apple 5500 kroner i lisens og dekke Apples saksomkostninger å få mobilskjermene ødelagt.

Heldigvis for Huseby mener dommerne at saken er så prinsipiell viktig at han slipper unna med å betale 75 000 kroner for Apples saksomkostninger, og ikke hele beløpet på nesten 250 000 kroner som ankesaken kostet.

Apple har ikke kommentert den siste utviklingen, og Husebys advokat har heller ingenting mer å tilføye akkurat nå, men Huseby skjønner ikke at lagmannsretten kommer til en annen konklusjon enn tingretten og at Apple nå kommer til å få et jerngrep på service.”

Annonse


Restarters Norway kjemper for egenservice

Restarters Norway følger nøye med på Høyesterett-saken som skal holdes digitalt fra torsdag denne uken, og det kun skriftlig og uten videostrøm. ITavisen følger utviklingen i saken fortløpende.

Det forventes en endelig dom fra Høyesterett i slutten av måneden.

Restarters kjemper for at mobil-eiere selv kan kunne reparere sine mobiler i stedet for å sende dem på dyr service, kaste dem eller kjøpe en ny dings:

“Restarters Norway ønsker å skape en kultur for reparasjon med fokus på bærekraftig elektronikk. Vi vil vise at det kan være gøy å reparere ting! Vi forteller politikere og bransjen at det må bli lettere og billigere å reparere elektronikk, og at det vi kjøper må leve lenger.”

Organisasjonen arrangerer “fiksefester” der alle kan lære hvordan man selve reparerer.

Startet i 2016

“Restarters Norway ble startet høsten 2016 i samarbeid med Norway Makers, Naturvernforbundet, Deichmanske bibliotek og Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo. I juni 2017 mottok vi Oslos Miljøpris og ble nominert til Nordisk råds miljøpris. Det er vi stolte av! “

Nordmenn er dessuten storforbrukere av elektronikk:

“Nordmenn kjøper og kaster mest elektronikk i hele verden. Elektronikk er også den raskest voksende avfallsstrømmen på verdensbasis. Det skaper sår i naturen og gir høye klimagassutslipp. Å kjøpe nytt er ofte det enkleste og billigste alternativet når noe blir ødelagt.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse