applemacbookpro
Apple har endelig oppdatert sin 13 tommer MacBook Pro, så nå har alle de bærbare de nye tastaturene.

Annonse


Nye MacBook Pro 13 lansert – bruker gamle Intel CPU-er

Apples nye MacBook Pro 13″, som kanskje får 14 tommer panel, er avslørt i 3DMark.

Oppdatert, 17:19:

Så kom Apples nye 13 tommer enda kjappere enn vi hadde trodd med Magic Keyboard og ny CPU på den dyreste modellen. Dessverre er (nesten) alt det andre som før, inkludert skjermstørrelsen.

Merk at det kun er den dyreste modellen som har tiende generasjon Intel CPU, de andre er utstyrt med åttende generasjon, av en eller annen merkverdig grunn.

Annonse
Alle SSD-ene er heldigvis oppgradert, så det minste man får er 256GB:

Apples pressemelding

“Den oppdaterte 13-tommers MacBook Pro har nå Magic Keyboard. Dette ble først introdusert på 16-tommers MacBook Pro, og kom på MacBook Air i mars. Magic Keyboard har en nydesignet saksemekanisme med 1 mm vandring for en mer komfortabel og stabil tastefølelse, og det nye omvendte T-oppsettet for piltastene gjør dem enklere å finne, enten brukerne navigerer i regneark eller spiller spill. Magic Keyboard har også en fysisk Esc-tast, Touch Bar og Touch ID – noe som gir et tastatur med den beste tasteopplevelsen på en bærbar Mac noensinne.”

SSD

“Kundene setter pris på den lynraske SSD-en i MacBook Pro, med sekvensielle lesehastigheter opptil 3 GBps. 13-tommers MacBook Pro fås nå med dobbelt så mye lagringsplass som den forrige generasjonen, og standard lagringsplass starter på 256 GB og går helt opp til 1 TB – slik at kundene kan lagre enda flere bilder, videoer og filer. Og for proffe brukere som trenger enda mer lagringsplass til store bildebiblioteker og videoprosjekter, kan 13-tommers MacBook Pro konfigureres med en SSD på opptil 4 GB.”

Ytelse

“13-tommers MacBook Pro-serien har nå opptil 10. generasjon firekjerners Intel Core-prosessorer med Turbo Boost-hastigheter på opptil 4,1 GHz. Kunder som oppgraderer fra 13-tommers MacBook Pro med tokjerners prosessorer, får opptil 2,8 ganger raskere ytelse. Innebygd Intel Iris Plus Graphics leverer opptil 80 prosent raskere ytelse sammenlignet med forrige generasjon 13-tommers MacBook Pro for redigering av 4K-video, raskere rendring og jevnere spilling. Den nye grafikken gjør også at brukerne kan koble til Pro Display XDR i full 6K-oppløsning.”

“16 GB med raskere 3733 MHz minne tilbys nå som standardkonfigurasjon på utvalgte modeller og kundene kan nå velge 32 GB minne for første gang på en 13-tommers bærbar Mac. Med 32 GB minne får kundene bedre ytelse når de kjører flere virtuelle maskiner og opptil 50 prosent raskere ytelse når de redigerer gigapikselbilder i Photoshop.”

Nye MacBook Pro får opp til 4,1GHz “boost”

Avsløringene bekrefter at maskinen blir utstyrt med Intel i7-1068NG7 (tiende generasjon) 2,3GHz med 4,1GHz “boost”. Det skal være snakk om en betraktelig ytelsesoppgradering.

Det er selvsagt også forventet en Core i5-modell i samme serie, trolig Core i5-1035NG7 denne gang.

Den minste MacBook Pro-modellen avsløres når som helst

Det sier seg selv at Apple må oppgradere MacBook Pro 13 med de nye Magic Keyboard-tastaturene, og denne lekkasjen bekrefter at en lansering en nært forestående da Apple-ansatte, eller en tester, allerede har kjørt maskinen gjennom testverktøyet 3DMark.

Testeren referer til en 13 tommer-maskin, men vi håper selvsagt Apple kutter rammer og kan tilby en 13 tommer formfaktor med en noe større skjerm.

Trolig vil man kunne utstyre den dyreste 13/14-tommer modellen med 32 GB RAM 28 W Core i7 CPU og hele 4 TB SSD.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse