macbookpro
De nye MacBook Pro 13-modellene er ikke like: de to rimeligste har tregere CPU-er og dårligere minne. De støtter heller ikke 6K-skjermer.

Annonse


MacBook Pro 13 med Intels nyeste CPU koster 24 990 kroner

Apple oppgraderte i dag 13 tommer MacBook Pro med mer lagringsplass (256GB minimum) og nye Magic Keyboard.

Tiende generasjon i7 legger til 2500 kroner

Men det de ikke gjorde var å oppgradere samtlige av modellene til tiende genererasjon Intel CPU-er. Der nær sagt alle andre laptop-produsenter oppgraderte over hele linja, må man ut med ufattelige 24 990 kroner for å få en MacBook Pro 13 med en “2,0 GHz 4-kjerners Intel Core i5-prosessor (10. gen.)”.

Ja, det er ikke en gang en i7 eller en i9. Man kan oppgradere til en i7 med 4,1Ghz, men da må man ut med ytterligere 2500 kroner og ender opp med en totalpris på 27 490 kroner.

Dyr RAM-oppgradering

Og hoppe fra 16 til 32GB RAM er også dyrt: 5000 kroner mer koster det – i kombinasjon med i7 tiende generasjon, er prisen da 32 490 kroner, og man har den kjappeste 13-tommeren Apple tilbyr.

Annonse
Tar vi en titt på 16-tommeren avsløres også Intels håpløse strategi- og produktutvikling (dette er årsaken til at Apple ikke kan vente med å “ditche” dem for egne brikker): ingen av disse to maskinene har tiende generasjon, men generasjon 9. fra 28 990 kroner – i det minste får man en i7: “2,6 GHz 6-kjerners Intel Core i7-prosessor (9. gen.)”.

RAM-en er ikke lik heller

Apple skriver at: “den nye serien har også tiende generasjon prosessorer for opptil 80 prosent raskere grafikk, og 16 GB med raskere 3733 MHz minne (red. anm.: de billigste modellene leveres med 8 GB 2133 MHz LPDDR3-minne) blir standard på utvalgte konfigurasjoner. Nye 13-tommers MacBook Pro har kraftige firekjerners prosessorer, den praktfulle Retina-skjermen, Touch Bar og Touch ID, stereohøyttalere, batteri som varer hele dagen og kraften av macOS. Den er tilgjengelig for bestilling i dag fra 16 790 NOK.”

Merk: det er kun de dyreste tiende generasjons-modellene som har det kjappe 3733 MHz LPDDR4X minnet.

XDR-støtten ikke komplett på de rimeligste modellene

En annen interessant avsløring er at de nye maskinene støtter Apple Pro Display XDR @ 6K oppløsning, men det gjelder kun modellene med 4 x Thunderbolt 3 og det er det kun tiende generasjon Intel-maskinene som har. Igjen mister de rimeligste modellene mye moro.

Velger man en maskin med åttende generasjon så stopper støtten på 1 x 5K-skjerm eller 2 X 4K-skjermer.

Apple har ikke utstyrt de nye modellene med WiFi 6 uansett modell, men de nye 13 tommermne har som 16″ Dolby Atmos.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse