Annonse


Samsung er kanskje ikke så dårlige til å lage mobil-brikker som vi trodde

4. juni i fjor sprakk nyheten om at Samsung og AMD skal samarbeide om GPU-er til mobiler.

Den gang skrev vi:

“Det er spesifikt AMD sin grafikkarkitektur som brukes i Radeon Samsung ønsker å dra nytte av: Radeon vil lisensieres til bruk i det Samsung refererer til som «fremtidige enheter, inkludert smarttelefoner og andre produkter som er komplementære til AMD sine produkter».

Samsung og AMD imponerer, men GPU-en kommer ikke i år

Og nå har det første testtallet lekket, og det er tydelig at Samsung har fått veldig god hjelp av AMD etter at deres Exynos-brikke til S20-serien har fått tyn i det siste, med god grunn.

Men den nye brikken banker faktisk Adreno 650 GPU-en som nyttes av Snapdragon 865: den klarer 181,8 FPS i Manhattan 3.1 – det er nesten 13 prosent mer enn Qualcomms topp-GPU.

Annonse
I Aztec Normal og Aztec High klarte den tre ganger ytelsen som Adreno 650 makter.

Fordi brikken ikke er ferdigutviklet vil den yte enda bedre når den lanseres, men det skjer ikke før tidligst neste år, og da er jo en ny Adreno-brikke lansert og den er kanskje enda kjappere.

Uansett er det hyggelig å se at Qualcomm får konkurranse, så får vi håpe at AMD og Samsung klarer å opprettholde konkurranseevnen neste år eller i 2022, kanskje som en del av Exynos 1000 til S30-serien.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse