surfacethunderboltram
Microsoft mener at både Thunderbolt og utskiftbar RAM er en sikkerhetsrisiko.

Annonse


Microsoft: – Surface bruker ikke Thunderbolt fordi det er utrygt

Microsoft støtter endelig USB C (Surface Pro 7 og Surface Go), men uten Thunderbolt.

Thunderbolt er i teorien i en sikkerhetsutfordring, men…

Det er Apple og Intel som står bak Thunderbolt som er en veldig kjapp overføringsstandard fordi den nytter DMA (Direct Memory Access) som gjør det mulig for enheten å skrive direkte til RAM, i stedet for å stresse CPU og OS. Dette er en dyrere måte å gjøre det på (og fordi det er programvaren som må styre dette, også en teoretisk sikkerhetsutfordring), men ytelsen forbedres.

Likevel mener Microsoft at det er sikkerhets-årsaker til at de har har valgt å droppe standarden i Surface-serien. Litt rart er jo dette poenget da det uansett kreves fysisk tilgang til en maskin med Thunderbolt for å prøve å hacke den – da er det nok enklere triks man kan utføre.

Det er i denne video-presentasjon av Surface-maskinvaren at mangelen på Thunderbolt avsløres:

https://twitter.com/h0x0d/status/1253917701719769088

– Hackere kan fryse ned RAM-en med flytende nitrogen

Hva med at RAM-en ikke skiftes av kunden? Dette er ifølge Microsoft også et sikkerhetsspørsmål og ikke en kostnads- eller designutfordring.

Annonse
Grunnen er at hackere i teorien kan fryse ned en RAM-brikke så mye (med flytende nitrogen), at innholdet ikke forsvinner når man napper den ut av maskinen.

MSPowerUser påpeker med riktighet at Microsoft implementerte DMA-sikkerhet i Windows 1803 fra oktober 2018, så det ligger jo til rette for Thunderbolt, men det er kanskje ikke noe de aller fleste kunder ønsker å betale mer for? Er du en av de som ønsker deg Thunderbolt?

Kilde:
MSPowerUser

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse