vestlan
I stedet for et LAN arrangerer VestLAN et VLAN denne helgen.

Annonse


Kan ikke samles, lager virtuelt LAN-party i stedet

Gjengen bak VestLAN hadde gledet å samle dataglade til et godt gammeldags LAN-party, men så kom corona-viruset.

Følte ikke de kunne gi opp

Men i stedet for å gi opp har gruppen i stedet endret taktikk og skal skape et virtuelt nettverk for de over 500 som allerede er påmeldt. Vi liker stilen!

VestLAN arrangeres allerede denne helgen.

“Med store pengepremier og profesjonelt opplegg rundt turneringene, er dette VLAN-et et av de råeste”, mener Arne Inge Solgard fra Framtidsfylket AS.

Annonse


Også strømming og et TV-studio har arrangørene fått til, og fokus er altså e-sport med en pengepott på 70 000 kroner, fordelt på CS:GO, Fortnite og PUBG.

Fordi deltagerne ikke kan samles fysisk er ikke et LAN (Local Area Network) aktuelt:

“Vi nekter å sitte passivt i ventemodus – spesielt når vi har teknologi, tid og ressurser til å skape et virtuelt LAN (VLAN) som alternativ til det fysiske LAN-partyet”, sier prosjektleder, Allan Madsen som samtidig håper at VestLAN kan gå av stabelen på den tradisjonelle måten i høst.

Enklere enn på 90-tallet

Vi spurte Madsen om det tekniske rundt opplegget, det må jo være krevende?

“Nettverksoppsettet er kanskje det “enkleste”, siden alt er skybasert. For spillernes del kreves det gode generelle linjer med lav latency, men for oss i admin er det viktigste gode og stabile plattformer og verktøy”, forklarer han som påpeker at utenlandske spillere er ok, så lenge mesteparten av laget er norsk.

“Vi samler f.eks. alle i en relativt omfattende Discord-server, der det meste av informasjonsflyten vil foregå. Videre bruker vi bracketsystemene hos gamer.no for påmelding og turneringer.”

Hadde kun tre uker på seg

“Vi er gått over 500 deltakere nå, og tallet stiger raskt. Det må sies at vi har planlagt, rigget og skal gjennomføre dette innen et vindu på under tre uker, så personlig er eg veldig fornøyd med resultatet hittil. Vi kommer til å bruke Twitch som plattform for vårt eget TV-studio, med turneringer, casting og kommentering, konkurranser og olle minst intervjuer, der vi inviterer inn spillere, sponsorer, akademia og slikt for samtaler”.

Hva med VR, det gir jo en enda tettere tilknytning når man ikke kan være tilstede fysisk?

“VR har vært diskutert, men med tanke på tidsramma, så har det ikke vært aktuelt i denne omgang.”

ITavisen ønsker VestLAN lykke til og tror det kan bli et fint avbrekk for alle, og et så sosialt opplegg som mulig selv om man ikke denne gang kan drasse med seg PC-en, koble i Ethernet-kabelen og slurpe Red Bull med andre likesinnede.

Annonse


Annonse


Annonse