pci40msi
PCIe 4.0-hovedkortene er på vei, men uten GPU-støtte og usikkerhet rundt bakoverkompabilitet, bør mange vente med å storopppgradere.

Annonse


Nå kommer PCIe 4.0-hovedkortene – hva så?

Som vanlig kaster hovedkortprodusentene seg over helt fersk teknologi. Det skaper hodebry.

Kjappere SSD, og det er egentlig det

For en rekke Intel Z490-hovedkort fra Gigabyte og andre (samt dette fra MSI til 10 000 kroner), ser ut til å støtte PCIe 4.0 som dobler båndbredden.

Kortene har 2 x PCIe-plasser og 1 x M.2 SSD som ser ut til å være klare for den nye standarden.

AMD Ryzen 3000 CPU og 500 støtter allerede PCIe 4.0, men gjør ikke stort annet enn å levere kjappere SSD-ytelse – AMDs utnyttelse på GPU-fronten er fremdeles ikke helt der.

Annonse


Få fordeler for gamere – dette vil ta minst ett år

Problemet er bare at det liten grunn til å tro, ifølge PC Gamer, at Intel skal avsløre Comet Lake-produkter med støtte med det første. Trolig venter selskapet på bredere bransje-støtte og Rocket Lake-avdukingen.

For funksjonaliteten ser ut til å være låst inntil videre, altså til også Intel selv er klare. Med andre ord vil ikke Intel Comet Lake-serien være klare for PCIe 4.0 rett etter lanseringen, og kanskje ikke før Intel lanserer Rocket Lake.

Comet Lake og Rocket Lake kjører begge LGA 1200 socket, noe som gir håp om bakoverkompabilitet, så da knaller Gigabyte selvsagt til. Det kan uansett være smart å vente med å stor-oppgradere gaming PC-en til både hovedkort og nye skjermkort støtter fjerde generasjon.

“Reservert for fremtiden:”

Kilde:
PC Gamer

Annonse