applearmmac
Apple har i mange år sett etter Intel-alternativer og har funnet det i A14-brikken. Det vil gjøre det mulig å sture produktlanseringene som de selv ønsker, og de vil også slippe å kjempe mot overoppheting som igjen forringer ytelse og batterilevetid, spesielt i slanke maskiner som MacBook Air. Det er usikkert om det er Mac eller MacBook som blir første produkt med A14-brikken.

Annonse


Apple A14 skal gi liv til Mac neste år – er mye kjappere enn dagens generasjon

Vi har rapportert i mange år at Apple planlegger overgangen til ARM.

x86-tiden er over

Det har på mange måter vært en drøm nå som mobiler og nettbrett i mange å har har levert mer elegante opplevelser i mange forskjellige formfaktorer, sammenlignet med nærmest gammeldagse bærbare og stasjonære med tradisjonelle brikker som drar mye strøm og nærmest har sluttet å innovere.

Dropper ikke macOS

At Bloomberg atter en gang melder at 2021 er året for Mac-er med ARM tyder på at Apple virkelig skal gjøre det, og gjøre det snart.

Selskapet testet allerede i 2018 A12X-brikken i en Mac, og skal ha blitt imponerte nok til at de hadde trua på å kunne levere ARM Mac-er allerede i år.

Mac-er med ARM vil fremdeles kjøre macOS.

Annonse
Mye kjappere enn dagens Apple-brikker, og det er dårlig nytt for Intel

Avisen melder at Apple jobber med tre egne ARM-brikker for Mac-er, basert på A14-brikken som kommer i kommende iPhone.

Den første av disse “blir mye kjappere enn CPU-ene i iPhone og iPad”, forklare personer med kjennskap til planene. Apples ARM-brikker har lenge hatt et overtak, så det skal bli svært spennende å se hva den neste generasjonen kan by på av ytelse. Intel har et problem.

Designer allerede andre generasjon Mac ARM-brikker før første generasjon er lansert

Det er usikkert hvor mange eller hvilke produkter som får ARM neste år, men det skal være snakk om minst en maskin med en brikke med kodenavnet Kalamata og bygget på 5 nm. – det samme som kommende A14 til iPhone 12.

Nye iPad Pro har fire høy-ytelses kjerner og fire for lavenergi-oppgaver for å spare batteriet. Den første Mac ARM CPU-en vil ha åtte høy-ytelseskjerner og fire lav-energi-kjerner. Selskapet ser også på muligheten til å øke til mer enn 12 kjerner i fremtiden.

Uansett har Apple allerede startet utviklingen av den andre generasjonen ARM Mac-brikker som skal lanseres etter 2021. Trolig er strategien å oppdatere Mac, iPhone og iPad-ene samtidig. Det er mulig når de ikke lenger må vente på Intel.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse