fortnite
Epic har bestemt seg for å legge Fornite ut på Google Play Store fordi de mener Google legger for mange kjepper i hjulene deres ved sideloading.

Annonse


NÅ er Fortnite endelig i Google Play Store

Endelig kan du laste ned Fortnite til Android uten å måtte gå utenom Google Play Store.

Mener Google er for store til å ta fortjeneste

Det er 18 måneder siden Epic valgte å ikke lansere spillet i Googles butikk, av alle ting, men nå har de altså ombestemt seg.

Epic mener det ikke er riktig av Google å ta betalt 30 prosent av inntektene ved i-app-kjøp, men fordi det er langt ifra trygt å be brukerne installere apper utenfor Googles økosystem (grunnet mangelen på Play Protect, blant annet), har de nå valgt å bite i det sure eple, dele pengene og la det være.

Epic sitt argument var det er “ulovlig for en plattform med over 50 prosent markedsandel”, å ta 30 prosent av inntektene fra i-app-salg.

Annonse


Slik forklarer Epic saken

“Etter 18 måneder med Fortnite på Android utenfor Google Play Store, har vi kommet til en grunnleggende erkjennelse:

Google gjør det vanskelig for nedlastbar programvare utenfor Google Play, gjennom tekniske og forretningsmessige tiltak som skumle, repeterende sikkerhetsvinduer for nedlastet og oppdatert programvare og restriktive produsent- og leverandøravtaler og avtaler.

Google PR karakteriserer tredjeparts-programvarekilder som skadelig programvare, og et ny taktikk ved at Google Play Protect blokkerer programvare lastet ned utenfor Google Play-butikken.

På grunn av dette har vi lansert Fortnite for Android i Google Play Store. Vi fortsetter å drifte Epic Games-appen og Fortnite utenfor Google Play.

Vi håper at Google vil revidere retningslinjene og forretningsforholdene i løpet av en nær fremtid, slik at alle utviklere står fritt til å nå og delta i handel med kunder på Android og i Play Store gjennom åpne tjenester, inkludert betalingstjenester, som kan konkurrere med like vilkår.”

Kilde:
Polygon

Annonse


Annonse


Annonse