facebookgaming
Facebook Gaming lanseres i kveld norsk tid til Android. iPhone-appen kommer med en gang Apple godkjenner den. Skjermbilde: https://www.facebook.com/gaming/

Annonse


Facebook Gaming lanseres i kveld

Facebook ønsker å dra nytte av at mange sitter inne mye lenger om dagen, og skal derfor allerede i kveld lansere en gaming-app til mobil.

Facebook har mange brukere, men det garanterer ikke suksess

Planen var opprinnelig å lansere appen i juni, men grunnet dagens situasjon har de fremskyndet lanseringen til 20. april.

Play Store-appen er allerede oppe og man kan forehåndsregistrere sin interesse, mens iPhone-appen lanseres når Apple godkjenner den.

Mer enn 700 millioner Facebook-brukere (av 2,5 milliarder) er allerede aktive innen spill på plattformen, så å klare å hanke inn millioner av spillere med en gratis-app bør ikke være så vanskelig – spørsmålet er om de klarer å holde interessen gående.

Annonse


Strøm gaming med et trykk

Appen for Facebook Gaming skal ha vært under utvikling i flere år, og vil i hovedsak fokusere på at spillere kan skape video, og se andre spille. Det er allerede varslet liga-støtte.

Appen inkluderer småspill, men fokuset ser ut til å være å gjøre det veldig enkelt for alle som spiller å strømme direkte uten å måtte installere tredjepartsprogramvare.

Starter uten reklame

Plattformen er reklamefri, men man vil kunne sende stjerner, som representerer ekte penger, til strømmere – det er her Facebook tar en del av kaka.

Selskapet ønsker å bygge opp et samfunn rundt Facebook Gaming før de finner frem til andre inntektsstrømmer.

Kilde:
NY Times

Annonse