samsungexynos
Google og Samsung samarbeider om brikkesett til Pixel neste år, og senere Chromebook.

Annonse


Google skal lage mobil-brikker med Samsung

Vi vet ikke hvor gode nyheter dette er, men Google samarbeider nå med Samsung for å utvikle egne mobil-brikker.

Er dette en god ide, Google?

Samsung har jo i mange år blitt kritisert for å levere dårligere ytelse og batterilevetid med sine Exynos-brikker til Galaxy-serien, inkludert det nyeste flaggskipet Galaxy S20 som stadig leverer problemer for kunder i Europa der disse modellen tilbys. USA og Kina får nemlig Galaxy-modellene med Qualcomm Snapdragon.

Men vi håper virkelig at samarbeidet vil styrke Samsungs brikkeytelse da Qualcomm virkelig trenger konkurranse blant Android-toppmodeller.

5nm med åtte kjerner og Google Assistant-fokus

Men nok om det, for dette er jo uansett veldig spennende. Kanskje Samsung kan lære noe under prosessen og designe brikker som er bedre enn Qualcomms.

Annonse


For det er snakk om en ny 5 nm-brikke med kodenavnet “Whitechapel”. Samtidig vil den by på åtte kjerner og Googles AI-læring. En av grunnene til at Google vil samarbeide er at de kan dytte Assisstant med offensivt da brikken også dedikeres til at tjenesten alltid er på og reagerer kjappere.

Brikken skal visstnok selges i Pixel-mobiler allerede neste år, og det ryktes at samarbeidet også vil fostre brikker til Chromebook, men dette vil ta lengre tid.

Kilde:
Axios

Annonse