thelastofuspartII
The Last of Us Part II lanseres trolig neste måned.

Annonse


Gjør alt de kan for å få storspillet lansert for fansen

Det hintes til at utviklerne av The Last of Us Part II og Sony ikke er enige i å holde tilbake lanseringen av spillet på ubestemt tid.

The Last of Us Part II lanseres kanskje tidligere enn vi fryktet

For storspillet til Playstation 4 har allerede blitt utsatt en gang før corona-viruset slo til (24. mai var datoen den gang), og da det skjedde valgte Sony å utsette et spill millioner av mennesker venter på, uten å avsløre en ny lanseringsdato. Høyst uvanlig.

Årsaken er selvsagt corona, men det hadde jo vært mulig å lansere spillet digitalt om det kun er logistikken det står på. Sony ønsker dog ikke gjøre dette foreløpig.

Dette er traileren som fikk Naughty Dog-sjefen til å forsikre fansen om at de gjør alt sammen med Sony for å lansere oppfølgeren så kjapt som mulig:

Jeg har trua på lansering neste måned

Det er trolig flere grunner til dette, inkludert båndbreddekrav og markedsføringsårsaker; kanskje er Sony redde for å knekke egne servere, kanskje er de nervøse for at stemningen i verden ikke er helt der for et spill av denne typen? Trolig er årsakene kombinasjoner av alt dette.

Annonse


Men sett på en annen måte kan en lansering nå gi enda mer mening, og enda bedre salg, da alle sitter hjemme med større underholdningsbehov enn tidligere.

Personlig tror jeg at Naughty Dog og Sony i det stille har funnet en løsning der de vil levere færre fysiske kopier enn normalt, men likevel klare å selge mer enn nok kopier med en robust digital-lansering – Sony styrker kanskje serverparken sin akkurat nå.

“Vi jobber fremdeles intensivt med Sony for å lansere spillet så fort som mulig”, forklarer Naughty Dogs Neil Druckmann:

Annonse


Annonse


Annonse