macoscatalina
Det er ukjent hvor mange som opplever problemer med den nyeste macOS-versjonen, men for de som sliter er problemene kritiske.

Annonse


ALLE MAC-ER BERØRTE: det er ikke bare Microsoft som ikke klarer kvalitetssikre oppdateringer

macOS 10.15.4 skaper hodebry for svært mange brukere, spesielt de som kopierer store mengder data over 30GB.

Også bruk av ekstern-disker byr på problemer for levetiden til disken, og noen maskiner krasjer helt.

Alle maskiner er berørte

SoftRAID melder at det er problemer når brukere prøver å kopiere store filer. Selskapet opplyser at de samarbeider med Apple for å løse problemet.

SoftRaid forklarer at det er en rekke diskjobber som kan trigge problemet, men typisk er at det er mange I/O-tråder samtidig – dette ser ut til å øke sannsynligheten for problemer. Og kopiere mer enn 30GB omtales som “vanskelig” av selskapet.

Annonse
Merk: dette er trolig ikke tiden å overføre macOS fra din gamle til din nye Mac.

Store disk-problemer

Andre rapporterte problemer er at maskinen krasjer etter å ha blitt vekket fra dvale og at ekstern-disker spinner opp og ned helt tilfeldig, noe som kan medføre at disken kan feile om dette skjer under en lengre tidsperiode.

Enda verre er det at brukere opplever svært grove feil som tilfeldige “kernel panic”-stopp på MacBook Pro 16, som er selskapets dyreste bærbare, samt problemer med at Finder henger seg. Vi håper ingen av disse situasjonene kan medføre tap av data eller at man mister noe man har jobbet med. Sørg for å lagre alt du kan, hele tiden.

Vi regner med en uttalelse fra Apple snart der de trolig vil opplyse om at en macOS-oppdatering er underveis. Kanskje allerede neste uke?

Om man har store problemer med denne versjonen, og ikke har noe imot mulige andre feil (som kanskje er mindre og muligens bedre for din arbeidsflyt), kan det være verdt å prøve macOS 10.5.5 beta. Problemet er at man må ha utviklerkonto.

Vi har vært kritiske til Windows 10-oppdateringene i det siste, som mange andre, men om disse feilene virkelig berører alle Mac-er, er disse problemene verre enn mange av Microsoft hyppige men til ofte mindre feil.

Noen av dem ligner på hva flere opplever med 10.15.4:

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse