Facebook prøvde å kjøpe verktøy for lettere å overvåke iPhone-brukere

onavoprotect
Facebook ønsket å styrke datakolleksjonen til Onavo Protect på iOS ved å handle deler av NSO Group sin Pegasus spionvare.

Facebook skal ha fattet interesse for spionverktøy utviklet av NSO Group, et selskap som utvikler mobilovervåkningstjenester for myndigheter.

Husker du Onavo Protect?

Ifølge nylig åpnede rettsdokumenter forklarer NSO-sjef Shalev Hulio at Facebook sendte to personer for å snakke med selskapet om muligheten til å kjøpe deler av spionvaren Pegasus for å følge med på iPhone- og iPad-brukere som hadde installert Onavo.

Om du ikke husker var Onavo Protect en “VPN-tjeneste” som fikk et kortvarig liv:

Annonse

“Onavo ble markedsført som en VPN-app som skulle begrense andre applikasjoner fra å bruke mye data og for å beskytte personlig informasjon gjennom et sikret nettverk, mens det i realiteten også bidro som et ledd i Facebooks markedsundersøkelser. Slike undersøkelser var basert på å monitorere brukernes tidsbruk, oversikt over mengden mobildata og WiFi som ble brukt på diverse applikasjoner i tillegg til enheten man brukte.”

Facebook har tidligere saksøkt NSO i en annen sak:

iPhone var for sikkert for Facebook som ønsket å hente ut mer informasjon enn hva som var mulig med en vanlig app

Årsaken til at iPhone er spesielt nevnt i saken er at Facebook skal ha forklart at Apples OS gjorde det vanskeligere å hente ut brukeropplysninger, og at Pegasus kunne ha hjulpet dem til å trekke ut mer informasjon – tjenesten skal også ha vært interessert i å betale for muligheten til å overvåke Onavo Protect-brukere.

NSO nekter for at de solgte Pegasus-programvare til Facebook.

I 2019 prøvde Facebook nok en gang å lære mer om brukerne side ved å betale tenåringer til å installere Onavo. I februar 2019 ga Facebook opp prosjektet for godt.

Kilde:
Motherboard

Annonse
Annonse