onavoprotect
Facebook ønsket å styrke datakolleksjonen til Onavo Protect på iOS ved å handle deler av NSO Group sin Pegasus spionvare.

Annonse


Facebook prøvde å kjøpe verktøy for lettere å overvåke iPhone-brukere

Facebook skal ha fattet interesse for spionverktøy utviklet av NSO Group, et selskap som utvikler mobilovervåkningstjenester for myndigheter.

Husker du Onavo Protect?

Ifølge nylig åpnede rettsdokumenter forklarer NSO-sjef Shalev Hulio at Facebook sendte to personer for å snakke med selskapet om muligheten til å kjøpe deler av spionvaren Pegasus for å følge med på iPhone- og iPad-brukere som hadde installert Onavo.

Om du ikke husker var Onavo Protect en “VPN-tjeneste” som fikk et kortvarig liv:

“Onavo ble markedsført som en VPN-app som skulle begrense andre applikasjoner fra å bruke mye data og for å beskytte personlig informasjon gjennom et sikret nettverk, mens det i realiteten også bidro som et ledd i Facebooks markedsundersøkelser. Slike undersøkelser var basert på å monitorere brukernes tidsbruk, oversikt over mengden mobildata og WiFi som ble brukt på diverse applikasjoner i tillegg til enheten man brukte.”

Annonse
Facebook har tidligere saksøkt NSO i en annen sak:

iPhone var for sikkert for Facebook som ønsket å hente ut mer informasjon enn hva som var mulig med en vanlig app

Årsaken til at iPhone er spesielt nevnt i saken er at Facebook skal ha forklart at Apples OS gjorde det vanskeligere å hente ut brukeropplysninger, og at Pegasus kunne ha hjulpet dem til å trekke ut mer informasjon – tjenesten skal også ha vært interessert i å betale for muligheten til å overvåke Onavo Protect-brukere.

NSO nekter for at de solgte Pegasus-programvare til Facebook.

I 2019 prøvde Facebook nok en gang å lære mer om brukerne side ved å betale tenåringer til å installere Onavo. I februar 2019 ga Facebook opp prosjektet for godt.

Kilde:
Motherboard

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse