chromepip
Det er allerede på vei mer robust støtte for bilde-i-bilde-funksjon fra mediakontrolleren som allerede er rullet ut.

Annonse


Chrome blir mer og mer likt et OS

Media History er en ny funksjon som testes i interne Chrome-versjoner og det er mer på vei som gjør nettleseren mer likt et OS… i OS-et!

Uten tvil lærer Google fra Chrome OS, og plasserer flere og flere av funksjonene i nettleseren som fungerer i Windows og Mac. Ser du plantegningen til Google nå?

Chrome med eget hjem for mediafiler

Det Chromium gjør nå, og som Google Chrome og Microsoft Edge vil plukke opp litt senere, er å inkludere en media-logg i nettleseren for enkelt å kunne hoppe frem- og tilbake i mediahistorikken din fra chrome://media-history.

Dette høres ut som en fin forbedring slik at alt vi konsumerer av video og lyd ikke organiseres i samme fane som nettsider.

Annonse
Som med nettleserloggen kan media-lenker også slettes.

Det er allerede kjent at Chrome 82 vil by på en slik bilde-i-bilde-løsning, så uten tvil styrkes Chromiums media-egenskaper:

Spørsmålet er hvor sentralt dette blir i grensesnittet

Google jobber også med et web-grensesnitt for medialoggen, men det er fremdeles usikkert om dette blir plassen å finne alt slikt innhold, eller om det bakes inn i den generelle nettleserloggen som allerede finnes, men under en egen fane.

Fra før av har Chrome støtte for å styre innholdet på en Chromecast, bare se etter note-ikonet oppe til høyre i nettleseren.

Kilder:
XDA Developers
Chrome Story

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse