applemaciphone
Mac-er med ARM-brikkesett kommer neste år ifølge troverdige Ming-Chi Kuo. Ifølge analytikeren vil Apple kunne kutte opp til 60 prosent CPU-utgifter som nå går til Intel.

Annonse


Apple har patentert FaceID for MacBook Pro og iMac – hevder ARM Mac-er kommer i 2021

Ming-Chi-Kuo er nå sikrere på når lanseringen av Mac-er med ARM skal skje.

Ikke i år, men neste år

Kuo nevnte for kort tid siden at lanseringen enten ville skje sent i år, eller tidlig neste år – nå er det 2021 som ser mest sannsynlig ut, og med corona-viruset herjende, høres det logisk ut.

Kuo nevner dog ikke når neste år, trolig grunnet virus-spredningen og usikkerheten dette medfører.

Noe av det mest interessant her er de to punktene Kuo oppgir som de viktigste årsakene for Apple til å droppe Intel CPU-er.

Annonse
Apple får endelig full kontroll på Mac-økosystemet

For det første kan Apple kutte CPU-kostnadene med 40 til 60 prosent per solgte enhet da de jo selv eier sin egendesignede ARM-brikke.

De behøver heller ikke vente på nye brikker fra Intel, og de kan differensiere seg fra Windows-økosystemet ytterligere og forhåpentligvis imponere med bedre batterilevetid på sine maskiner enn en Intel-bærbar er stand til i dag.

ARM på Mac-er gjør det mulig å smelte sammen alle enhetene

Det er også andre fordeler, selvsagt, som en langt tettere tilknytning til iOS-enheter som iPad og iPhone. Sidecar som gjør iPad-en til ekstern skjerm for Mac-er, trådløst, er allerede en del av iOS.

Ved å gjøre Mac ARM-basert vil de kunne knytte til hverandre en rekke forskjellige produkter mer effektivt og gjøre opplevelsen bedre for brukeren.

USB 4 kommer til Mac i 2022

Kuo nevner også noe annet, nemlig det faktum at Mac-er skal utstyres med USB 4 året etter.

USB 4 (standarden ble spikret september i fjor) er basert på Thunderbolt og de to standardene skal smelte sammen. Planen er at USB 4 dropper royalty-systemet slik at det blir langt mer tilbehør å velge mellom da mange produsenter som nå føler de ikke har råd til å bruke standarden, ikke trenger betale ekstra.

USB 4 vil støtte opp til 40Gbps, noe som er dobbelt så mye som USB 3.2 gen 2×2.

Fordi USB 4 er bygget på Thunderbolt 3, så vil standarden støtte opp til 2 x 4K-skjermer eller en 5G-skjerm med en kabel.

MacBook med FaceID

Et helt annet “rykte” (dette er et patent så vi vet jo aldri om det blir endel av et ferdig produkt), er Apples beskrivelse av FaceID til MacBook, og ja; med “busslomma” som så mange mislikte fra iPhone X og nyere.

Patentet beskriver teknologien for MacBook Pro såvel som iMac.

Kilder:
MacRumors
AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse