iphonevpn
"Verken ProtonVPN eller noen annen VPN-tjeneste kan løse problemet fordi iOS ikke tillater en VPN-app å drepe eksisterende nettverkstilkoblinger", forklarer Proton som oppgir en midlertidig fiks, men som ikke er 100 prosent sikker hele tiden.

Annonse


VPN-tilkoblinger på iPhone ikke sikre

Apple er kjent med en feil i hvordan iOS 13.3.1 og nyere håndterer VPN-tilkoblinger.

iOS-trafikk kan falle utenfor VPN-koblingen

Det er faktisk en VPN-operatør, ProtonVPN, som fant hullet og som nå Apple bekrefter de jobber med å rette i en kommende iOS-oppdatering.

Feilen ble oppdaget i fjor, men Apple har av en eller flere grunner ikke klart å tette den i iOS 13.4.

Les våre guider til VPN og Gratis VPN

Annonse


iOS-varsler utsatt

“De fleste tilkoblinger er kortvarige og vil etter hvert bli gjenopprettet gjennom VPN-tunnelen på egen hånd. Noen er imidlertid langvarige og kan være åpne i minutter og timer utenfor VPN-tunnelen,” forklarer Proton.

Proton oppgir Apples push-varsler som eksempel på en tjeneste som holder koblingen fra enhet til Apple-servere lenge, men som de forklarer: problemet kan påvirke en hvilken som helst app eller tjeneste, inkludert meldings-tjenester.

Prøv dette

Proton kan ikke garantere at dette fungerer 100 prosent av tiden for all trafikk, men at det hjelper å:

  1. Koble til VPN-serveren
  2. Skru på flymodus
  3. Skru av flymodus og koble til VPN-tjenesten som da også bør koble opp alle koblingene mot VPN-tjenesten.

Apple anbefaler også bruk av alltid-på VPN:

“Always-on VPN gir bedriften full kontroll over enhetstrafikk ved at all IP-trafikk sluses tilbake til bedriften. Standard tunneleringsprotokoll, IKEv2, sikrer dataoverføringen med datakryptering. Bedriften kan nå overvåke og filtrere trafikk til og fra enheter, sikre data i nettverket, og begrense enhetstilgang til internett.

Always-on VPN-aktivering krever tilsyn av enheter. Når Always-on VPN-profilen er installert på en enhet, aktiveres Always-on VPN automatisk uten noe brukermedvirkning, og forblir aktivert (også etter omstarter) til Always-on VPN-profilen avinstalleres.

Med Always-on VPN aktivert på enheten er oppretting og nedtagning av VPN-tunnelen tilknyttet grensesnittets IP-status. Når grensesnittet når et IP-nettverk, blir det forsøkt å opprette en tunnel. Nå grensesnittets IP-status går ned, tas tunnelen ned.”

Kilde:
ProtonVPN

Annonse


Annonse


Annonse