teliatrådløstbredbånd
Mottagere som plasseres på utsiden henter signal fra det nærmeste tårnet.

Annonse


Dette er Telias trådløse bredbånd

Telia har annonsert lanseringen av Get trådløst bredbånd (FWA), og snart kommer produktet med 5G-dekning.

Fra 25 til 75Mbps

– Med utfasingen av kobbernettet er det mange nordmenn som vil trenge nytt internett de neste årene, og da er trådløst bredbånd fra Telia et glimrende alternativ, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge.

Selskapet lover opp til 75Mbps, perfekt for hytta altså:

“Tjenesten leveres med en dedikert utendørs antennemottaker, som sikrer optimal stabilitet og hastighet, samt profesjonell installasjon. Som kunde får du hastigheter opptil 75 Mbps, noe som gjør at man kan strømme, surfe og spille uten problemer.”

Annonse


Følgende hastigheter tilbys:

Trådløst bredbånd fra Telia tilbys med hastighetene til faste månedspriser:

  • 25 Mbps,
  • 50 Mbps
  • 75 Mbps

Det eneste som skal til er en ruter og en “liten utendørs mottager”:

“Internettsignalene kommer fra en basestasjon i nærområdet. Dermed slipper man graving i forbindelse med montering, noe som gir en billig, rask og smidig installasjon. Alt du trenger for å ta i bruk trådløst bredbånd er en liten utendørs antennemottaker og en innendørs trådløs ruter, som leveres når produktet installeres hjemme hos deg.”

Zyxel-ruteren som leveres med tjenesten nytter nye WiFi 6 for kjappere hastigheter og bedre dekning.

Lover over 100Mbps med trådløst 5G-bredbånd

“Telia er fullt i gang med byggingen av sitt nasjonale 5G-nett, og trådløst bredbånd vil tilbys med 5G etter hvert som nettet bygges ut. Åpningen av 5G-nettet finner sted allerede i 2020 i utvalgte norske byer, og innen utgangen av 2023 vil det landsdekkende nettet være på plass. Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer også Telia sitt 4G-nett, som allerede nå vil gi bedre hastigheter for kunder med trådløst bredbånd.”

Et TV-produkt er planlagt for samme tjeneste.

Kilde:
Telia pressemelding

Annonse