sonyps4
Vi tror Sony har store planer for grensesnittet til Playstation 5, noe som gir mening nå som det er kjent at spill vil kunne starte på sekundet. Det vil bli en helt annen dynamikk rundt opplevelsen, spesielt med venner. Det må grensesnittet gjenspeile.

Annonse


Playstation 5 får trolig et genialt triks du ikke vil kunne leve uten

Sony skal ikke bare laste spillene kjapt med SSD-hastigheter på 5,5GB/s.

Sony ønsker du skal slippe å kaste bort tid i menyer

De har også en annen veldig smart plan, og det går langt lenger enn å kunne velge om man ønsker å starte en- eller flerspiller-delen av spillet.

Sony har patentert noe (de søkte om dette i 2018. Patentet ble offentliggjort 19. mars i år, så vi regner med Sony har noe å fortelle oss snart) de har døpt Direct Gameplay (les patentet – PDF).

Dette er noe PC-spillerne også bør ha mulighet til, men fordi dette er Sony som ikke spiller i PC-scenen, ser det dårlig ut. Om dette var et patent fra Microsoft hadde vi forventet at PC-versjonene også kunne kaste oss rett inn i den delen av spillet vi ønsker.

Annonse


Brukergrensesnittet er direkte koblet til I/O-en som henter og videresender informasjon fra RAM, CPU og GPU. Bilde: Sony

Rett inn i ønsket flerspillermodus fra hjemskjermen

For du vil kunne skape dine egne startvalg for spillene, slik at Call of Duty: Modern Warfare alltid hoppe inn i en Warzone solo-lobby fra Playstation-hjemskjermen, for eksempel. Det er lett å skjønne hvor tidsbesparende dette vil være.

Sony forklarer også at forskjellige aspekter av et grensesnitt kan være en plage og en hindring for brukeren, og at dynamisk grensesnitt gir mer mening. Hva akkurat dette innebærer for Playstation 5, som vi regner med er inkludert i dette, er usikkert (“Trophys” nevnes), men det kommer i tillegg til spill-malene man kan opprette for å gi spilleren mulighet til å hoppe rett inn i den delen av spillet som er ønskelig.

Det ser også ut som trofé-informasjon blir vist i det nye dynamiske brukergrensesnittet til Playstation 5, som nå er enda mer spennende og som vi ikke har sett snurten av enda.

Kilde:
MP1ST

Annonse