projectxcloud
Apple er nødt til å fjerne restriksjonene for spill-strømming. Problemet er at de ønsker omsetning i appene, og et spill som allerede er handlet til PC, er gratis å strømme til en mobil med støtte.

Annonse


Fjerner ikke Apple denne begrensningen er iPhone ferdig som spillmobil

Apple nekter* strømming av spill fra tjenester som Nvidia GeForce Now og Microsofts Project xCloud.

Derfor er Halo det eneste iPhone-folket kan spille

*Dvs, de nekter de offisielle appene, som xCloud, å strømme andre spill enn de som har laget strømme-appen – det er årsaken til at kun Halo er å finne i Microsofts iOS xCloud-beta.

Fordi Apples politikk er klar, er det merkelig at Moonlight Game Streaming (som strømmer GeForce Now-spill fra PC-en din), som vi tidligere har omtalt og som vi varmt kan anbefale, fremdeles er å finne i App Store.

Nå som spillstrømming er posisjonert til å ta over store deler av mobilspillingen, et segment som har siktet seg inn på arkade-spill som ga mer mening når mobilene hadde små skjermer, er det langt fra noen fordel å eie en iPhone om man er gamer.

Annonse
Android er stedet for spillere

For ikke bare kan Android by på en rekke mobiler med større skjermer enn iPhone 11 Pro Max sine 5,5″, men xCloud-appen og GeForce Now er proppfulle av spill fra en rekke kjente og kjære spillutviklere, fra Red Dead Redemption 2, Gears of War 5 og Destiny 2. Dette er spill Apple-folket bare kan drømme om å spille på en iPhone eller en iPad.

Spørsmålet er altså når Apple opphører begrensningene, for vi ser på det som en umulighet at forbudet kan fortsette, det er rett og slett en alt for stor fordel for en spiller å kunne strømme de nyeste AAA-spillene fra PC-en, konsollen eller skyen.

Nvidia er minst like sure på Apple som spillerne

Bloomberg spurte Nvidia hva de mente om dette, og svarte uten å svare: “Spør Apple”, var deres kontante svar. De er neppe happy med måten de blir behandlet på i iOS.

Fordi reglene var på plass før strømmetjenestene ble lansert er det tvilsomt Apple kan dømmes for monopolvirksomhet, men det spiller ikke så stor rolle i det lange løp uansett: retter de ikke opp i dette kommer de til å miste mange kunder. Spillstrømming har vært en drøm i mange år, og nå er det en realitet. I det minste for utvalgte kundergrupper.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse